100K!! Dit vieren we met een toffe winactie.

Ik heb het voor elkaar

Wauw, ik heb de 100K op Instagram bereikt. Misschien is het voor jullie maar een getal maar voor mij is het meer dan dat. Het is een kroon op het werk wat ik de afgelopen jaren heb gedaan. Ik had ook niet verwacht dat het zoveel met mij zou doen. Maar toch was het zo, ik werd er zelfs een beetje emo van. Ik heb hier hard voor gewerkt. Misschien dat sommige denken “hoeveel werk kan het zijn om een foto te plaatsen”. Maar er gebeurt meer dan alleen een foto plaatsen. En dat zien jullie niet. Je hebt afspraken met bedrijven, blogs schrijven, je wil dat het zo perfect mogelijk gestyled is, je foto moet mooi bewerkt zijn, je wil wel op een persoonlijke manier contact hebben met je volgers. Met het laatste bedoel ik dat je persoonlijk wil reageren op je volgers, je wil een band met ze krijgen. Er zijn mensen die ook echt op een antwoord zitten te wachten. Ik moet wel zeggen dat het met 100K best wel moeilijk is om iedereen zijn vraag te zien en te reageren. Maar ik probeer dat altijd wel zo goed mogelijk te doen.

3 jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik zo ver zou komen. En eerlijk gezegd ging ik daar ook niet voor. Ik vond het gewoon leuk om foto’s te maken van mijn interieur en die te delen met jullie. Ik krijg ook vaak de vraag hoe ik zo groot op Instagram ben geworden? En dat vind ik best een lastige vraag. Ik ben vooral mijzelf gebleven. Eerlijk gezegd heb ik mij pas in de laatste maanden iets meer verdiept in Instagram. Daarvoor deed ik alles op gevoel. Ik heb wel altijd voor ogen gehouden dat ik mijn feed zo wil hebben dat het is alsof jullie in een magazine met mooie plaatjes zitten te kijken. En dit adviseer ik ook altijd aan andere. Zorg ervoor dat je foto’s in je feed mooi zijn. Oh en 1 tip! Ik zie vaak bij interieurfotografie dat de foto scheef is, of beter gezegd het gefotografeerde item. Dit is een fout die ik ook in het begin heb gemaakt. Maar dit staat heel slordig. Dus kijk goed of je bank, keuken, stoel etc recht op de foto staat. Mijn foto’s maak ik met mijn spiegelreflexcamera. Voorheen gebruikte ik altijd mijn Samsung telefoon om foto’s te maken. En ik kan je vertellen dat mijn telefoon ook erg mooie foto’s maakt. Er zijn heel veel apps die je kan gebruiken om je foto’s te bewerken, zoals Snapseed, VSCO. Mocht ik foto’s door moeten sturen naar bedrijven dan gebruik ik Lightroom, dan is de kwaliteit van de foto beter.

Door www.thesocialgoodgirl.com ben ik mij meer gaan verdiepen in Instagram. Amber doet dit erg leuk en met heel veel enthousiasme. Ze weet ook heel veel over Social media. Ze heeft net het boek #Grammie uitgebracht, dit is een boek met handige instagram tips. Echt een aanrader als je meer over Instagram wil weten. Neem anders eens een kijkje op haar Instagram thesocialgoodgirl .

Wat vooral niet onbelangrijk is om te kunnen groeien, is doorzettingsvermogen en niet opgeven. Ik heb ook wel een mindere periode gehad. Een periode waardoor ik wat minder hard groeide en soms wel eens wat volgers afvielen. Ik begon in die periode aan mijzelf te twijfelen “doe ik iets verkeerd, zijn de foto’s niet meer mooi”. Maar gelukkig was dit niet alleen bij mij zo. Het algoritme kwam om de hoek kijken op Instagram. Hierdoor werd ik veel minder gezien door mijn volgers. “Het Instagram-algoritme zorgt ervoor dat posts niet meer in chronologische volgorde woorden weergegeven”. Ik ben mij toen wat meer gaan verdiepen in dit algoritme. Ik gaf niet op en bleef volhouden. Je hebt ook Instagram PODS “Dat is een privé groep van ongeveer 10-15 instagrammers die steeds bij elkaar reageren en liken zodat je hierdoor hoger in de rankinglijst van Instagram komt”. Ik word ook wel eens gevraagd voor dit soort groepjes. Maar persoonlijk vind ik het niks, ik wil mij niet verplicht voelen om bij andere te liken en te reageren. Het moet spontaan uit jezelf komen en niet omdat het moet. Maar dit vind ik persoonlijk. Ik snap wel dat sommige hiervoor kiezen. Na een tijdje ontdekte ik wat voor mij het beste werkte en ben ik nu weer terug zoals het was. En natuurlijk heb ik soms dagen dat ik wat minder groei. Maar over het algemeen mag ik niet klagen. Maar het feit blijft dat er heel veel tijd in Instagram gaat zitten als je er echt iets van wilt maken.

Door instagram kom ik ook in aanraking met leuke bedrijven die met mij willen samenwerken. Ik hoop hier in de toekomst nog meer mee bezig te kunnen zijn. Daar zit wel mijn focus. Voorheen deed ik alleen maar barterdeals “dan krijg je een product inruil voor promotie”. Maar omdat het nu deels mijn werk is geworden moet ik er ook beter van worden. Ik ben zelf ook minder gaan werken omdat dit zoveel tijd in beslag neemt. Ik moet eerlijk zeggen dat bedrijven soms ook echt gebruik maken van de grotere account (10.000+) doormiddel van barterdeals. Want nu kost het voor een bedrijf alleen het product. Normaal zou een bedrijf echt wel moeten betalen voor reclame. Omdat er voor mij zoveel tijd in gaat zitten kan ik dit niet meer op deze manier doen. Bij mij zitten er nu kosten aan verbonden. Als een bedrijf interesse heeft in een samenwerking met mij dan kunnen ze bij mij een Mediakit opvragen. Hier staan de statistieken en bedragen in vermeld die ik voor een post of blog vraag.

 

 

Toffe winactie

Natuurlijk heb ik dit niet alleen bereikt. Want zonder jullie lieve volgers zou ik niet hier staan. Dus ik wil jullie super bedanken voor altijd de lieve berichtjes en het liken van mijn foto’s. En om jullie te bedanken heb ik een hele toffe winactie in samenwerking met HK Living, Presenthouse, Riviera Maison. Zo tof dat deze grote merken hieraan wilde meewerken #spon

Hoe maak je kans?

 1. Volg Presenthouse, HK Living, Riviera Maison en mij op Instagram
 2. Tag #2 vrienden die deze te gekke prijs ook heel graag zouden willen winnen.
 3. En voor extra kans mag je de foto delen #maarhethoeftniet

Dat is alles. Je hoeft er niet veel voor te doen. Dat zijn nog eens leuke acties. En 16 februar maak ik de winnaar bekend. Succes allemaal met het meedoen!

Love, Yvonne

16 reacties

 1. Gefeliciteerd! bent nog steeds mijn favoriet op insta! Je hebt zo’n fijne, eerlijke en inspirerende feed ♡ helemaal toen ik je blog over straatvrees las, (iets waar ik zelf ook al jaren mee heb te kampen) en je inspirerende woorden hebben mij echt weer een boost gegeven om te blijven vechten! ik gluur meer dan ik reageer maar ik geniet oprecht van alles wat je deelt, dank daarvoor!

  • Hoi hoi, Wat super lief om te horen. Dat is ook wat ik met de blogpost wilde bereiken. Ik hoopte dat ik mensen kon inspireren om door te gaan. En dan vind ik het super lief om te horen dat je er iets aan had. Ik wens je heel veel succes. Don’t give up! Liefs, Yvonne

 2. Yvonne 100.000 volgers GEFELICITEERD daar mag je zeker trots op zijn.
  Ga zo door en succes voor nu en in de toekomst.
  En wat een geweldige Win actie

 3. Ik ben blij voor jou meis.
  Volg je sinds zomer 2016 , en genoot ook van je u tube filmpjes. Die mis ik nu nog wel es.
  Maar goed het is wat het is, en jij weet wat t beste past bij jou. En het is altijd weer tof om tegen nieuwe uitdagingen aan te lopen. Ik hou van je feed. Harde werker en nog n leuk , lief, gek mensje ook!
  Ik ben trots op jou ! Liefs knuf en dank voor je vriendschap op insta.
  moodsonboots , Rein

 4. Ik ben echt onder de indruk van jouw gevoel voor styling. Ook je fotografie is heel knap gedaan. Je weet hierdoor een sfeer neer te zetten waar veel mensen behoefte aan hebben. Gefeliciteerd!

Geef een reactie

0