Brasserie Tapijn

Uiteten in een kazerne

Ik heb jullie in mijn vorige blog al verteld over ons weekendje weg in Maastricht. Maar natuurlijk ben ik daar ook op zoek gegaan naar leuke en lekkere restaurants. Ik kwam terecht bij dit stoere restaurant. En dat is iets wat ik altijd erg leuk vind. Eerlijk gezegd kijk ik bij het zoeken ook altijd hoe de inrichting eruit ziet. Ik ben daar best gevoelig voor. Het restaurant moet er ook leuk uit zien. Nu even over het restaurant waar we gegeten hebben. Het restaurant heet Brasserie Tapijn en was vroeger een militaire kazerne. Sinds 2010 is het geen militaire kazerne meer. Vanaf 2015 zit brasserie Tapijn hier met hun restaurant. Ik ben gek op dit soort restaurants. Je proeft hier nog echt de sfeer van vroeger. Zelfs de muziek is er op aangepast. Het interieur is stoer en industrieel. Er staan lockers met militaire kleding van vroeger.

Met kinderen uiteten

Mocht je kinderen hebben dan is het ook leuk om naar dit restaurant te gaan. Want ook aa de kleintjes hebben ze gedacht. Ze hebben een heerlijk plekje om te spelen en ze hebben de ruimte om even rond te rennen. Want elke ouder weet dat het voor de allerkleinste moeilijk is om zo lang stil te zitten. Maar je ziet hier ook jonge stelletjes. Een leuke plek voor jong en oud.  Wij waren hier op een vrijdagavond en het was niet heel erg druk. Ik weet niet of dit altijd zo is. Maar persoonlijk vind ik dit niet zo erg, want je kan elkaar gewoon verstaan. Misschien komt het ook omdat je het echt moet weten dat daar een restaurant zit. Anders zal je er niet zo snel komen. Het restaurant zit in het stadspark

Glutenvrij eten

Er hing een ontspannen sfeer. Het personeel was vriendelijk. En we hebben heerlijk gegeten. Ik had gekozen voor de Colonels Catch, leuk dat zelfs de stijl van de kazerne terug vind in de namen van het menu. Dit was een heerlijke dagverse vis met groenten en garnituur. Wat misschien ook leuk is om te weten voor de mensen die net zoal ik een glutenallergie (Coeliakie) hebben, ook jullie kunnen hier eten. Je geeft aan dat je een allergie hebt en daar houden ze dan rekening mee. Je kan hier ook terecht voor een lunch. Voor de allerkleinste hebben ze ook een heerlijk menu. Je hebt verschillende plekken om te gaan zitten. Wij kozen ervoor om aan de hoge tafel te zitten bij het raam. Conclusie: wij hebben een fijne avond met z’n 2e gehad.

Love Yvonne

Geef een reactie

0