Een badkamer make-over

Afgelopen oktober verhuisde wij naar ons nieuwe stulpje. In dit huis kon ik helemaal los gaan want alles werd gestript en anders. En dat is voor mij als Interieurontwerper natuurlijk super leuk om te doen. Vanaf het moment dat wij in dit huis gingen kijken wist ik al precies hoe alles moest gaan worden.

Het was te strak en saai

2 september kregen wij de sleutel van ons huis en als eerste was de badkamer aan de beurt. De badkamer zag er verder nog prima en netjes uit, maar het was zeker niet onze smaak. Ik vond het te strak en saai. Mijn idee was om er een sfeer te creëren alsof je op Ibiza of Bali zou zijn. Je moest echt het vakantiegevoel krijgen in onze badkamer.

Ik wist ook al hoe je dit sfeertje kon creëren, zoals ik al zei had ik het al helemaal in mijn hoofd hoe het moest worden. Voor die tijd had ik al een soort van collage gemaakt wat ik mooi vond. Ik moest alleen nog alles zien te vinden.

Ik twijfelde over de kleur

De muren wilde ik graag in een betonlook, maar ik twijfelde of ik de grijze kleur zou nemen. Grijs zou niet het sfeertje creëren wat ik wilde, het zou niet het zonnige uitstralen.

Ik kwam bij Danny van Stucadoorsbedrijf Doornbos terecht om onze muren te doen, want ik had al heel veel moois voorbij zien komen wat hij in meerdere badkamers had gemaakt. En ik had op IG gevraagd wie er een goede stucadoor kende en daar kwam deze naam wel heel erg vaak van voorbij. Dan moest Danny toch wel goed zijn. Contact opgenomen en uitgelegd wat ik precies wilde en welke sfeer ik wilde uitstralen en ik vertelde dat ik twijfelde over de kleur grijs en de kleur die we uiteindelijk hebben gekozen.

Ik liet hem een kleur zien wat ik graag zou willen. Zo leuk om te zien hoe Danny meerdere kleuren voor mij had gemengd om te kijken of hier iets voor mij tussen zou zitten. Hij neemt er echt de tijd voor. Ik kan jullie vertellen dat ik er wakker van lag en twijfelde of ik wel de juiste kleur had gekozen. Want het is geen goedkoop iets om te laten doen en je doet het daarom ook niet snel over. Maar gelukkig wist Danny mij te kunnen geruststellen.

Ik krijg ook echt heel vaak de vraag wat er bij mij op de muur zit. Om een betonlook te creëren heb ik gekozen voor Beton Cire van Beal mortex. Er werd mij wel afgeraden om dit op de vloer te doen ivm schimmels door vocht. Maar weet je van jezelf dat je het altijd goed droog zou maken na het douchen, dan kan het echt wel. Maar dit blijft altijd wel een risico. Ik weet van mijzelf dat ik niet elke dag de vloer helemaal ga drogen en heb daarom ook voor tegels gekozen.

Het is wel vakwerk hoor, ik heb gezien hoe Danny onze Beton Cire muur heeft gemaakt en dat doe je niet zomaar even. Dit bedrijf is echt een aanrader, want hij werkt heel erg netjes en nauwkeurig.

Dit voelt zo lekker aan je voeten

Heb je dat ook wel eens gehad dat je in een mooi warm land bent en je wel eens over die kleine steentjes loopt? Dit wilde ik ook in de badkamer en al gauw kwam ik bij de Karwei terecht waar ze van die matten verkochten met kleine steentjes erop. Het wordt als kleine matjes verkocht, dus je hoeft niet steentje bij steentje te leggen.

Onze vloer is geïmpregneerd zodat het makkelijker schoon te houden is. Dit is wel een aanrader om te doen. Ik stofzuig het een paar keer in de week en maak het gewoon met een sopje schoon. Als je dit regelmatig doet zal je ook geen verkleuringen krijgen. Ik heb het in ieder geval niet.

Nieuwe kranen

In ons vorige huis hadden wij kranen en de douche van GROHE, dit is wat wij ook weer in de nieuwe badkamer wilde. Het leuke is dat ik een toffe samenwerking had met GROHE, hiervoor mocht ik mooie kranen en een handdouche voor in het bad uitzoeken. Wat ik zo leuk van GROHE vind is dat er verschillende kleuren en stijlen zijn. Ook hier wist ik vrij snel wat ik wilde.

Ik heb voor de GROHE Essence geborsteld hard graphite gekozen. Zwart vond ik een te harde en een te industrieele uitstraling hebben. Dat zou hier niet bij passen. De douche hebben wij zelf gekocht en is ook van GROHE. Het liefst hadden we een rainshower, maar je weet met een verbouwing dat het geldboompje ook wel eens op gaat 😉 Dus deze komt er ooit nog wel, maar voor nu is dit ook prima.

De aankleding

De wasbakken zijn van marmer en komen bij Vidaxl vandaan en waren niet duur. Ik heb echt het internet afgestruind, want hier zit best wel wat prijsverschil in. De spiegels komen bij Bol.com vandaan en de wasmeubel is op maat gemaakt door Restylemeubels. Verder heb ik wat leuke accessoires geshopt bij leuke webshops. De lamp is zonder fitting van Aan de Punt brocante.

De badkamer is precies geworden zoals ik het in gedachten had. Het is echt mijn trots, een plekje waar ik heerlijk kan ontspannen. Ik ben ook echt een badmens. In het weekend gaan mijn mannetje en ik geregeld samen in bad met wat lekkers en wat dringen. We zetten dan een rustig bijpassend muziekje op en zo hebben wij dan echt weer even de tijd met elkaar zonder de kinderen om ons heen. Echt een geniet moment.

Eigen huis en tuin

Afgelopen november is Eigen huis en tuin met Michiel de Zeeuw bij ons geweest en die hebben leuke beelden geschoten van ons huis inc onze badkamer. Ben je benieuwd, dan zou ik zeker even het onderstaande video bekijken. Ik vind het echt een leuke video geworden.

Ik ben benieuwd wat jullie van deze make-over vinden. Leuk als je het hieronder laat weten.

Liefs,

Yvonne

4 reacties

  1. Ik vind je badkamer zo geweldig!! En met name de vloer. Ik heb online erg mijn best gedaan om hem te vinden, maar dit is niet gelukt helaas. Is het een huismerk en zo niet heb je dan misschien het merk oid voor mij zodat ik ze misschien ergens anders kan vinden?
    Liefs Stephanie

Geef een reactie

0