Een gallery wall met planten

Een paar jaar geleden had ik echt ontzettend veel planten in huis, het leek wel een verslaving. Vorig jaar vlak voor de verhuizing was ik er even klaar mee en heb ik bijna alles eruit gegooid. Onlangs merkte ik toch dat ik al dat gezellige groen wel miste in ons huis, ‘groen geeft iets meer sfeer in huis’. Dus beetje bij beetje kocht ik weer wat plantjes. Toen ik een berichtje van Mobilane kreeg was ik ook gelijk enthousiast. In mijn blog ga ik je vertellen wat dit is.

Mobilane, ken jij het al?

Ik zag al het een en ander voorbij komen van Mobilane en was gelijk enthousiast over wat ze allemaal doen en kunnen. Ze ontwikkelen duurzaam gepatenteerde innovatieve groensystemen, hierdoor wordt er wereldwijd aan een gezonder en groener leefklimaat gedacht. Zo hebben ze kant en klare hagen die gelijk voor een groene afscheiding zorgen, deze zijn er in verschillende maten te bestellen.

Mobilane heeft nog veel meer, zoals de LivePanel, LivePanel Pack, MobiRoof, LiveDivider, WallPlanter, NoiStop en natuurlijk de LivePicture Go en over dat laatste ga ik iets meer vertellen. Mocht je nou meer informatie willen weten over wat ik net allemaal heb benoemd, dan zou ik een kijkje nemen op de site van www.mobilane.com.

Een groene oase aan de muur

Er was 1 muur in de woonkamer waar ik nog iets leuks voor zocht, maar wist nog niet zo goed wat. Totdat ik een leuk berichtje kreeg van Mobilane om de LivePicture GO uit te proberen. Ja dit was het, dit is een mooie eyecatcher voor op deze muur, mijn eigen gallery wall van planten aan de muur.

Een ideaal systeem

Het systeem is eigenlijk heel erg simpel, in de LivePicture GO zit een plantcassette die je eruit kan halen om daar vervolgens de planten in te doen. In de LifePicture zelf zit een waterreservoir met een leeg- en volmelder. Pas na circa 4 weken vul je het weer bij, maar door het rode gietertje onderaan in de gaten te houden zie je of het misschien eerder moet, want zodra deze weer in het zicht is weet je dat het water bijna op is. Dit is voor mij echt ideaal, want ik vergeet ze nog wel eens water te geven.

Er zit een duidelijke beschrijving bij, je ziet zelfs een berekening met de punten waar je 2 gaatjes moet boren. Dus het kan eigenlijk niet misgaan.

Je hebt een waterpas, boor, plugjes, schroefjes nodig. Het is niet moeilijk om te bevestigen, ik heb het ook gewoon zelf gedaan, een kind kan de was doen. Eerst hang je het systeem op en daarna plaats je pas de plantcassette met plantjes erin en vul je het waterreservoir. Gebruik hier een gieter voor die een smal tuutje heeft, anders past het niet in het gaatje van het waterreservoir.

Ik kreeg 6 LivePicture’s binnen, waarvan ik er 4 in de woonkamer heb geplaatst en 2 bij de eetkamertafel. Ik heb gekozen om er verschillende soorten planten in te doen voor een speelser effect. Je ziet verschillende varens, alleen ik moet wel zeggen dat dit een moeilijke plant is om te onderhouden, maar we gaan het zien. Verder heb ik gekeken naar planten die makkelijk in de onderhoud zijn. Voordat je planten gaat kopen, kijk dan even naar de afmetingen van de cassette, want het zou jammer zijn als je met te grote planten thuiskomt en ze er niet in passen.

Green is back

De LivePicture GO is overigens bij de Intratuin te koop, maar als je de naam googled vind je nog meer winkels waar deze te koop is. Bij www.compleetgroen.nl zijn ze nu in de aanbieding.

Zoals je kan zien is groen weer helemaal terug in mijn interieur en daar ben ik super blij mee. Ik ben benieuwd wat jij ervan vind en ik zou het dan ook leuk vinden als je een reactie achterlaat onder mijn blog. Dankjewel voor het lezen.

Liefs,

Yvonne *Deze blog is tot stand gekomen ism Mobilane

Geef een reactie

0