Een kleine make over met Lacq

Het moest nu echt gebeuren

Ik ben de laatste tijd zo druk, dat ik gewoon geen tijd voor de tuin had. Iedereen plaatste al mooie tuinplaatjes op social media. Alleen ik bleef een beetje achter. Mijn tuin was ook nog niet echt lente/zomer proef. Na die ene storm die we gehad hadden, leek het wel of er een wervelwind door onze tuin was gegaan. Het riet van de pergola was er zelfs afgewaaid. En weet je wat ik nog het ergste vond, dat 2 van mijn mooie yucca’s dood zijn gegaan. Toen we deze  kochten waren ze nog maar 40 cm en in 3 jaar tijd waren ze uitgegroeid tot zeker meer dan 3 meter. Het waren mooie eyecatchers. Dus hier moet ik nog iets anders voor in de plaats gaan vinden. Het liefst wat er op lijkt.

Plan de campagne

Ik had het plan om als eerste de pergola te gaan verven want ik vind dat vergrijsde niet zo mooi. Het paste ook niet bij onze mediterrane tuin. Ik hou heel erg van gezelligheid en warmte en dat was het nu helemaal niet. Wat ik nu best veel zie zijn de mooie zwart gekleurde schuttingen en overkappingen. Ik vind dat ook erg mooi maar niet voor in onze tuin. Ik heb het wel in gedachte gehad. Maar toch uiteindelijk iets anders besloten. Ik wilde een warme kleur. Maar welke kleur?

Te koop bij Karwei

Het leuke is dat ik van Lacq 4 verschillende kleuren opgestuurd kreeg die ik zelf had uitgezocht om uit te proberen. Want ik twijfelde nog een beetje. Misschien kennen jullie het merk Lacq nog niet? Ik kende het al wel. Vorig jaar heb ik een vlog gemaakt over een ander product van hun. Maar het leuke is dat het sinds kort ook verkrijgbaar is bij de Karwei. Dus jullie zullen het nu wel vaker tegenkomen. Maar waarom zou je voor Lacq Produra kiezen? Ik heb voor Lacq Produra gekozen omdat het een oplosmiddel is wat voornamelijk bestaat uit natuurlijke ingrediënten zoals plantaardige olie en water. Produra heeft een sterkte UV-Filter waardoor hij langer zijn kleur houdt. De lak is transparant en mat en omdat de Produra ademend is zal deze niet scheuren of bladeren. Dat klinkt veelbelovend toch. Dat gaan we dan even uitproberen. Ik heb gekozen voor de Teak kleur, de eerste van links die je op de onderstaande foto ziet. Een mooie warme kleur die perfect in de sfeer van onze tuin past. Mocht je de kleurnamen willen weten, dan zet ik ze hier alvast voor je op een rijtje met een linkje.

  1. Teak
  2. Green clay
  3.  Old grey
  4. natural

Aan de slag

Ik moest nu wel snel gaan beginnen, want er groeien planten tegen onze pergola. En die worden elke week voller en groter. Over een paar weken zou ik er niet meer goed bijkunnen. Dus hop in de verfkleren en aan de slag. Nou…. een beetje overdreven dat ik zeg dat ik mijn verfkleren aan ga doen, want dat heb ik helemaal niet gedaan. Ik dacht niet na en had gewoon nog mijn goeie kleren aan. Dit is ook echt iets voor mij en wat ik geregeld doe. Geen gedoe gewoon gelijk beginnen als ik het in mijn koppie heb.

Het was gelukkig heerlijk weer om lekker te verven. Ik had eerst een blokkwast gebruikt maar dat vond ik zelf toch iets minder fijn om te gebruiken. Dus later heb ik een kleinere kwast gepakt. Dat verfde toch iets makkelijker. Ik was bij de eerste verflaag al erg tevreden. Wat een prachtige kleur. Zo warm en precies zoals ik het in gedachten had. Ik heb ook gelijk de salontafel voor in de tuin meegepakt.

Past bij de sfeer

Hoe verder ik met verven was en hoe meer ik het resultaat begon te zien, hoe blijer ik werd. Ik moet zeggen ik begin altijd heel enthousiast met verven maar halverwege heb ik nooit zoveel zin meer. Herkenbaar voor jullie? Maar je wilt het natuurlijk wel af hebben en niet dat je er 2 dagen over doet. Maar uiteindelijk viel het wel mee. Want ik ben er ook echt niet lang mee bezig geweest. En het eindresultaat? Die mag er toch best wel wezen. Ik ben er in ieder geval super blij mee! Nogmaals het is zo’n mooie warme kleur en fijn product. En voor de pergola heb ik maar 1 potje van 1 liter gebruikt. Dus het smeert goed uit. Daar houden we van.

Het aankleden

Voor het dak van de pergola hebben we dit keer geen riet gebruikt maar wilgentakken. Deze zijn steviger en kunnen wel wat hebben. En ik vind het zo mooi dat er door de takken altijd nog een beetje zonlicht schijnt. Dat geeft een mooi sfeertje. Er zijn nog wel wat aanpassingen die ik wil doen in de tuin. Ik heb nog een aantal planten gekocht. Ik heb 1 favoriet en dat is de oleander. Deze heb ik al jaren in onze tuin staan. Het doet mij denken aan onze vakanties in het buitenland. Onze tuin voelt nog steeds als dat ik eerder in een blog zei “vakantiegevoel in eigen tuin”. 

 

Ik vind wel dat onze schutting ook nog een kleurtje kan gebruiken. Want die is nu wel echt heel erg lelijk vergeleken met de pergola. Dus dat gaat waarschijnlijk mijn volgende nieuwe project worden van Lacq Produra. Het is echt hele fijne verf van zeker goeie kwaliteit. Oh en wat ik altijd wel met hout wil, is dat je de houtstructuur nog door de verf heen ziet. En dat zie je met deze verf gelukkig ook. Neem eens een kijkje bij hun op de site www.lacq.eu voor nog meer mooie producten. Ook zijn ze te volgen op Instagram en Facebook

Liefs, Yvonne

*Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Lacq.

Geef een reactie

0