Een make over met Flexa Creations

Ik ben bezig geweest met een nieuw verfproject. Want er was nog 1 kamer in ons huis wat gedaan moest worden. Deze kamer kon zeker wel een kleurtje gebruiken. Ik heb het over de kamer van Mitchell, die arme jongen sliep al een tijdje op een saaie zolder. Ik heb eerst goed nagedacht wat ik wilde en in de Flexa Creations brochure gekeken welke kleuren ik mooi vond (deze vind je ook op de website van FLexa). Het leek mij wel leuk om van deze kamer een stoere chill/game/huiskamer van te maken, waar hij lekker met zijn vrienden kan gamen en chillen. De kamer was immers groot genoeg. Ik zal jullie ook even laten zien hoe Mitchell zijn kamer voor de make over er uit zag. Niet zo heel bijzonder zoals je op de foto kan zien.

“Visualizer app”

Wat ik zo handig vind is de Visualizer app van Flexa. Op deze app heb ik eerst gekeken of ik de kleuren mooi vond voor op zijn kamer. Hoe werkt de Visualizer app, je maakt een foto van de muur die je wilt verven en daarna kan je de kleur kiezen die je op de muur wilt hebben. Zo zie je of de kleur ook mooi op de muur staat. Daarna heb ik de testers in deze kleur aangeschaft en dit op een papiertje getest om te kijken of ik het in het echt ook nog mooi zou vinden.

 

“Welke kleuren”

Ik heb voor dit project 4 prachtige kleuren  van Flexa Creations gebruikt, Classic Car, Royal Blue, Indian Spice, Fresh Linnen. Ik vond het wel spannend om deze kleuren met elkaar te combineren. Maar zoals ik het in mijn hoofd heb, zou dit wel een mooie combinatie moeten zijn. En zoals ik wel vaker heb gezegd “soms moet je gewoon proberen”. Omdat de Classic Car en Royal blue vrij donkere kleuren zijn, wilde ik een contrasterende kleur gebruiken en hiervoor heb ik de Indian Spice  gebruikt. En om de kamer toch nog licht te houden heb ik de Fresh Linnen gebruikt.

“Voorbereiding”

 • Voordat ik begon met verven heb ik eerst alles afgeplakt met schilderstape. Zo houden we de boel toch een beetje netjes en ik wilde mooie strakke lijnen op de muur en dat krijg je alleen voor elkaar als je schilderstape gebruikt. Ik moet zeggen dat het altijd een werkje is, maar zeker niet overbodig. Gelukkig kreeg ik een beetje hulp.
 • De benodigde spullen zoals kwasten, rollers, verf, heb ik van te voren klaargelegd. Ik vind het namelijk verschrikkelijk als ik begonnen ben dat ik dan weer iets moet pakken. Ik wil in 1 keer door kunnen gaan.

“Oei, best donker”

 • Ik ben begonnen met de groene kleur, Classic Car dit vind ik echt een prachtige kleur. Ik heb Mitchell mee laten bepalen in de kleuren, gelukkig kwamen onze keuzes overeen.  Zelf begin ik altijd met de lijnen te verven, maar dat hoeft niet perse als eerste. Je kan ook eerst het vlak verven en later de lijnen. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat. Ik heb wel even gedacht toen ik de Classic Car op de muur verfde “Oei, best een donkere kleur” Op de grijs/lichte wand moest de kleur Classic Car 2x aangebracht worden voor een goed dekkend resultaat. Eenmaal klaar met de groene verf heb ik deze eerst goed laten drogen en ben de volgende dag verder gegaan.

“Dag 2”

 • Omdat ik met 3 verschillende kleuren boven elkaar werk, moest ik eerst wachten totdat de groene kleur droog was voordat ik verder kon gaan met de Royal blue en hier weer tape over kon plakken. Hiervoor heb ik wel andere tape gebruikt. Als je de sterke schilderstape gebruikt dan kan het zijn dat als je deze weer verwijderd de verf los trekt. De tape die ik hiervoor gebruikt heb lijkt op washi tape, deze is minder sterk en zal je geen verf meetrekken.

 

 “volgende kleuren”

 • De volgende kleur die boven de Classic Car komt, lijkt bijna wel zwart, zo donker is de diepblauwe Royal Blue matte muurverf. Ik ben heel erg blij met deze 2 kleuren boven elkaar. Mooie kleuren voor een stoere jongenskamer. Als laatste heb ik de Fresh linnen boven de Royal Blue gebruikt voor een lichtere contrast, want ik wilde bij deze 2 donkere kleuren een lichtere kleur anders zou het een donkere kamer worden en dat maakt de kamer alleen maar kleiner.

“Een lijst”

 • Op de grote wand waar ik de kleur Fresh linnen heb gebruikt wilde ik de TV ophangen en bedacht daar nog iets leuks voor. Het leek mij leuk om een groen vlak te verven met de kleur Classic Car. Ik heb met tape  een vlak gemaakt om deze vervolgens te kunnen verven. Ik vond nog houten latjes in de garage (wie wat bewaard, heeft wat)  en heb deze op maat gezaagd en in de kleur Indian Space geverfd. Een hele andere kleur dan die ik al gebruikt heb. Wat een mooie contrast geeft met de rest van de kamer. Het is mooi om donkere kleuren te combineren met een tegengestelde kleur. De houten latjes heb ik om het groene vlak bevestigd waar de TV in komt te hangen. Hierdoor lijkt het alsof er een lijst om de TV heen zit.

 

“De afwerking”

 • Als laatste heb ik de houten kratjes onder de TV en bij het bed de kleur Indian Spice gegeven. En omdat ik toch zo lekker bezig was heb ik de plantenhanger ook maar gelijk in deze kleur geverfd. Ik vind dit een mooie warme kleur wat het totale plaatje in Mitchell zijn kamer afmaakt. Ik ben blij dat ik voor deze kleuren van de Flexa Creations heb gekozen.

“Het resultaat”

En nu willen jullie natuurlijk het resultaat zien? Ik kan jullie vertellen dat Mitchell heel erg blij met zijn nieuwe kamer is en ik zelf ook, het is een fijn chill plek geworden. En weet je wat Mitchell zei toen het af was “het lijkt nu wel een studentenkamer”  zo leuk om te horen, ik zeg “missie geslaagd”. Het is een heel verschil met hoe het er eerst uitzag en precies zo geworden hoe ik het in mijn hoofd had. Wat kleuren wel niet voor een ruimte kunnen doen. 

Ik ben benieuwd wat jullie van de make over van Mitchell zijn kamer vinden in de  kleuren van Flexa Creations. Laat het hieronder weten.

Bedankt voor het lezen.

Liefs,

Yvonne

*Deze blog is tot stand gekomen ism Flexa

 

21 reacties

 1. Wauw! Wat is het geweldig mooi geworden!
  Wat een enorm verschil met hoe het was.
  Hoe stoer is ook die bank!!
  Ik snap dat je zoon hier erg blij mee is!
  Hij boft maar met zo’n creatieve moeder!

 2. Schitterend! Wat een creativiteit zeg, waar haal je het allemaal vandaan. Ik volg je blog met plezier en dat je nog veel ideeën mag hebben.En wat zal je zoon blij zijn met zo’n geweldige kamer.

 3. Hoi!!

  Wat een prachtige kleur op de muur in jouw woonkamer!! Mag ik vragen welke dat is? Exact het kleurtje waar ik naar op zoek ben!

  Groetjes, Daisy

Geef een reactie

0