Een nieuwe vloer uitzoeken, wij hadden het zo gedaan.

En dan heb je samen een nieuw huis gekocht waar we allebei super blij mee zijn. Na het kopen van een huis begint het leukste, je gaat overal ideeën opdoen om zo vervolgens een keuze te kunnen maken wat je in huis wil. Zelf had ik al wel het één en het ander in mijn hoofd hoe ik het wilde hebben en gelukkig was mijn mannetje ook erg blij met wat ik graag wilde. Ik kan je vertellen dat het toch echt wel heel anders wordt dan in ons huidige huis. Wat ik nu wil past ook erg mooi in het nieuwe huis. Nog even geduld en dan is het 2 sept en krijgen wij de sleutel en kunnen wij aan de slag gaan. Ik heb er zin in.

“Een mooie vloer uitzoeken”

We zijn als eerste voor een vloer gaan kijken. Dichtbij ons dorp heb je een winkel dat Spectrum vloeren heet, hier verkopen ze vloeren en gordijnen etc. Ik was hier al zo vaak voorbij gereden, maar nog nooit binnen geweest. Totdat wij toch maar besloten om hier een kijkje te gaan nemen.

Ik had voor mijzelf al wel besloten dat ik een echte houten vloer wilde voor beneden en geen PVC vloer zoals wij nu hebben. Niet omdat ik niet tevreden ben over PVC, want integendeel, wij zijn heel erg tevreden over dit product. Maar ik wilde een keer een echte houten vloer, zo’n mooie kloostervloer met van die butsen erin. Dat geeft zo’n warm sfeertje en zou perfect bij de stijl passen die wij in ons huis wilde.

Eenmaal rond gekeken te hebben in deze winkel kwam er een medewerker naar ons toe om ons te helpen. Ik legde uit wat ik graag wilde en zag tegelijkertijd in mijn ooghoeken een mooie houten vloer en wees daar naar toe. We liepen er heen en ja hoor dit was een kloostervloer, wij zeiden allebei gelijk “dit wordt ‘m” Klooster Lamel Augustijnen. Nou die hadden wij even snel uitgezocht. Een prachtige houten vloer met lange brede planken en een robuust uiterlijk, love it!!

“Nu nog voor de 2 bovenverdiepingen”

De beneden vloer hadden nu uitgezocht, dus konden we voor de bovenverdieping en zolder gaan kijken. Ik legde uit dat ik absoluut geen laminaat meer wilde en zo’n houten vloer die wij beneden gingen laten leggen vond ik wel een beetje te duur voor de 2 bovenverdiepingen.

Ik had het woord betonlook uitgesproken en daar wist de verkoper wel iets op “wat dachten jullie van PVC op rol?” En we kregen een aantal soorten te zien. En weet je wat zo mooi van PVC op rol is, is dat het uit 1 stuk wordt gehaald. Dan lijkt het een echte betonnen vloer. Dat zag ik wel zitten. En wat een keus hebben ze hier.

“Twijfel tussen de donkere en lichtere betonlook”

We hebben heel erg zitten twijfelen tussen een donkere betonlook vloer of een hele lichte betonlook. In eerste instantie ging ik voor de donkere, maar uiteindelijk zijn we toch voor de lichtere hieronder gegaan. Waarom? Omdat het voor de slaapkamers is was ik bang dat het misschien als we voor de donkere zouden gaan het te donker zou worden en de lichtere was ook net iets warmer waardoor deze weer beter bij het sfeertje zou passen wat wij in de rest van het huis willen creëren. We willen eenheid en rust creëren.

“Wist je dat”

Wist je dat PVC ook geluiddempend is, dus ideaal als je kinderen of huisdieren hebt of zelf op hakken loopt. In ons oude huis hadden wij het ook over de vloerverwarming en omdat de vloer niet dik is komt de warmte er snel doorheen en blijft het ook lekker lang warm. Nog een voordeel is dat de vloer niet kwetsbaar is. Ik wil wel even 1 tip meegeven bij het kopen en laten leggen van een pvc vloer. Let wel op dat dit vakkundig gedaan wordt, want zo niet dan kan je kieren krijgen. Dit is iets wat wij gelukkig in die 7 jaar dat wij het hebben nog nooit hebben gehad. En laat de ondervloer goed egaliseren om zo bobbels te voorkomen.

Dit was onze zoektocht naar de vloeren, ik hoop dat je het leuk vond om te lezen en wie weet tot de volgende.

Dankjewel voor het lezen!

Liefs,

Yvonne

*Nospon, alles hebben wij zelf gekocht.

5 reacties

 1. Wát een toffe klooster vloer Yvon ! Echt super mooie kleuren er ook in !
  Bám die was snel uitgezocht en dat moet je hebben !
  Wij hebben zelf natuurlijk een zaak in woningstoffering en zijn ook verkoper van Interfloor
  De bovenste staal Concrete hebben wij zelf boven liggen
  Leuke blog en zoooo benieuwd hoe het gaat worden !

 2. Laminaat heeft de kracht om een ruimte tot een geheel te maken. Het is inderdaad geen makkelijke zoektocht om een vloer te vinden die perfect bij je past. Maar jullie zoektocht is volbracht en zeker geslaagd, het is een prachtige houten vloer. Mijn voorkeur gaat zelf ook altijd uit naar brede planken. https://www.onlineparketshop.nl/

 3. Je verhaal over de keuze van een vloer heb ik met veel interesse gelezen. Op onze benedenverdieping lag al een mooie houten vloer toen we dit huis betrokken. Let er wel op dat het hout een deugdelijke beschermingslaag heeft. Bij ons kreeg hij te lijden onder bureaustoelen met wieltjes en hebben we de vloer moeten laten nabewerken.

 4. Welke vloer heb je op de eerste verdieping??
  Is dit de dynamische concrete?
  Wij zijn nl ook aan het kijken voor pvc voor boven we hebben daar nl overal vloerverwarming

Geef een reactie

0