Een Rivièra Maison slaapkamer make-over.

Onze slaapkamer zag er totaal niet gezellig en sfeervol uit. We hadden er ook nog niks aan gedaan sinds we hier zijn komen te wonen. We hadden een bed, kastjes neergezet en dat was het. Het was ook de bedoeling om eerst de slaapkamers van de kids te doen en als laatste die van ons. Maar nu werd het echt wel tijd om van ons liefdesnestje een gezellig plekje te maken.

Anders dan je verwacht

Onze slaapkamer ging ik een make- over geven met wat spullen uit de nieuwe collectie van Rivièra Maison. Ik had de nieuwe collectie al mogen bewonderen in de showroom en ik kan je vertellen dat ik er heel erg blij van word. Ik denk dat de meeste Rivièra Maison kennen van de teksten op de meubels en accessoires etc. Persoonlijk vind ik ze echt veranderd en dan bedoel ik in een goede zin. Ik denk dat ze met hun nieuwe collectie een groter publiek gaan bereiken. Want er zit vast en zekers ook iets voor jou bij.

Hoe zag onze slaapkamer er eerst uit?

Onze slaapkamer straalde helemaal geen gezelligheid uit. Het was tijd voor wat verandering. Ik hou er zelf altijd van om onze stijl van de woonkamer door te trekken naar boven. Dit geeft meer eenheid en rust. Dat betekende dat ik onze slaapkamer ook wilde omtoveren in een plekje met tropische sferen. Als je mij al wat beter kent, hoor je mij wel vaker zeggen dat ik een bepaald plek zo wil omtoveren alsof je het gevoel krijgt dat je in een hotel zit in een warm land. Blijkbaar wil ik het hele jaar een vakantiegevoel in huis hebben, hihi.

Wat je met accessoires alleen al niet kan doen

Het uitzoeken van de accessoires was echter nog moeilijker dan ik dacht, want ik zag zoveel mooie spullen van de nieuwe collectie. Maar het is gelukt hoor en je zult zien dat je met alleen nieuwe accessoires al een prachtig plekje kan creëren.

Ergernis nummer 1 was toch echt wel onze zwarte TV. Misschien zal je wel denken ‘wat maakt het uit, niemand die het ziet’ maar ik zie het en ik stoor mij aan dat grote zwarte object. Maar natuurlijk heb ik daar een oplossing voor gevonden, een kamerscherm. Deze zet je ervoor en het probleem is opgelost en in de avond als je TV wil kijken, klap je het in. Ik heb gekozen voor een mooie mangohouten, webbing kamerscherm. Op dit moment zie je steeds meer meubels terugkomen met webbing erin, love it! Rivièra Maison heeft er ook meerdere meubels van.

Zelf ben ik echt fan van de handgemaakte, natuurlijke producten. Het geeft meer sfeer aan je interieur, net zoals deze prachtige handgemaakte gevlochten wasmanden van Rattan.

Hoe meer kussens, hoe gezelliger.

Ik hou van een bed met heel veel kussen, net zoals je vaak in Amerikaanse films ziet. Heerlijk vind ik dat. Het staat ook zo gezellig en knus, dus voor mij geen bed zonder kussens. Dan moet ik wel eerlijk zijn dat ik ze niet allemaal op het bed laat liggen als ik ga slapen, maar er blijven er zeker wel een aantal liggen.

Ik heb de manden gebruikt om er een plant in te zetten, planten geven ook altijd net dat extra huiselijke gevoel. Het hoeft echt niet veel planten te zijn, 1 kan al genoeg zijn. In de slaapkamer heb ik er ook maar 1 staan. Het zijn mooie stevige manden, gemaakt van Rattan.

Mocht je nou een kleine slaapkamer hebben, dan kan je het vergroten door een spiegel op te hangen of meerdere spiegels.

De lamp, daar was ik gelijk al verliefd op, past echt bij de rest van de slaapkamer. Het geeft nu zo’n mooie, tropische sfeer. Precies de sfeer die ik in onze slaapkamer wilde hebben. Ik zou echt even een kijkje nemen op de site van Rivièra Maison, want ze hebben nog veel meer van dit soort prachtige lampen. Een mooie lamp maakt de ruimte echt af.

Kaarsjes heb ik altijd in de slaapkamer staan, niet dat ik ze elke dag aan heb. Maar zoals je weet ‘In the bedroom is where the magic happens’. Verder snappen jullie wel waarom het gezellig is om kaarsjes in de slaapkamer te hebben.

Ik heb gekozen voor een fris, wit dekbedovertrek. Zo krijg je een beetje dat hotelgevoel. Wit hoeft echt niet saai te zijn. Vind je het wel saai, dan kan je het opleuken met een plaid of meerdere plaids in verschillende kleuren/patronen. Wat misschien wel leuk is om te weten, het beddengoed is verpakt met een zakje lavendel. Zodra je het uitpakt ruik je heerlijk de geuren van lavendel.

Om de slaapkamer af te maken en jezelf iets meer comfort te geven, kan je net als mij voor een mooi kleed bij je bed kiezen. Een kleed maakt het net iets meer huiselijker. Het mooiste is om het kleed een stuk onder het bed te schuiven, maar je zou het eventueel ook aan het voeteneinde van je bed kunnen plaatsen met een leuk bankje erbij.

Wat een verschil met hoe het was. Ik ben helemaal happy met ons nieuwe liefdesnestje. Het is nu een heerlijk plekje geworden. Wat vind jij? Leuk als je een berichtje achterlaat.

Liefs,

Yvonne

*Deze blog is tot stand gekomen ism Rivièra Maison

4 reacties

Geef een reactie

0