Een secret Garden in Rotterdam

Er zitten vast wel wat lezers tussen die op zoek zijn naar een woning. Ben je op zoek naar een woning in Rotterdam dan zou ik zeker blijven lezen, want dan heb ik iets leuks voor jou. Nou, niet ik, maar projectontwikkelaar Blauwhoed. Het leek mij wel leuk om hier eens over te bloggen. Want Blauwhoed heeft een nieuw project, een super mooi project, en het heet het ‘Eden District. Een nieuwe woonomgeving tussen de Schiehaven en de Nieuwe Maas. Met hangouts, restaurants en sportmogelijkheden in de buurt. En je zit dichtbij het centrum van Rotterdam en de Urban hotspots.

“Eden District”

Op de Lloydpier in Rotterdam komen 89 duurzame appartementen en stadswoningen. Waaronder gezinswoningen en appartementen met een gezamenlijke binnentuin en ondergrondse parkeerplaatsen. Ik heb hier een stukje over gelezen op de site van www.blauwhoed.nl en nadat ik dit heb gelezen, moet dit wel heel erg mooi worden. Gezinsappertementen, dakvilla’s en poortwoningen….. een ontwerp wat door twee architectenbureaus is gemaakt.

De woningen aan de Schiehaven zijn ontworpen door Arons & Gelauff. Architectuur Maken heeft de woningen aan de Maaszijde ontworpen. Doordat deze 2 (Arons & Gelaff en Architectuur Maken) met elkaar zijn gaan samenwerken, krijg je een bijzondere en ruime variatie aan woningen en appartementen. Je hebt keus uit bijzondere poortwoningen en dakvilla’s die je samen met de architecten naar je eigen zoals zij dat zeggen “custos made” kan ontwerpen. Zo heb je ook nog tweelaags- en doorzonwoningen, vrijgezellenlofts en gezinsappartementen. Een flinke variatie aan woningen. Alles vormt een geheel doordat dezelfde  bakstenen worden gebruikt van gerecycled bouwmateriaal.

“Duurzaam en een binnentuin”

Het zijn duurzame woningen. Op het dak van de appartementen aan de Schiehaven komt een powernest: deze zorgt voor opwekking van energie door zon en wind. Zoals je al eerder kon lezen wordt er ondergronds geparkeerd. Zo zul je ook geen auto’s in het zicht hebben. Dit vind ik zelf wel een mooi iets, want dan hoef je nooit meer te krabben in de winter of te wachten tot je auto is ontdooid. Ik zeg top! Er komen fietsenstallingen dichtbij de entrees. Slim bedacht, zo stimuleer je het fietsen ook gelijk.

Wat ik altijd zo mooie vind zijn de binnentuinen die sommige huizen hebben. Ik kan je vertellen dat dit project ook een binnentuin krijgt. De gemeenschappelijke binnentuin zal aan de privetuinen van de stadswoningen grenzen. Om hiermee te beginnen planten ze eerst 2 volwassen bomen in het midden. Vervolgens creëren ze een groene oase: een groene binnentuin met flora en fauna waar kinderen ook kunnen spelen en waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.

“Uitzicht op de Maas”

Dit zou iedereen toch wel willen…… uitzicht over de Maas? De stadswoningen krijgen een Maasraam, oftewel een glazen erker. Door deze erker kan je genieten van het uitzicht op de Maas. Heerlijk lijkt mij dat. De standswoningen bevinden zich in de woonstraten die haak op de waterkant liggen, daarom hebben ze dit bedacht om te kunnen genieten van het mooie uitzicht.

Ik vind het een uniek project met mooie mogelijkheden, het is een project waar zeker goed over nagedacht is en rekening gehouden is met duurzaam wonen. Wil je meer weten over dit project? dan zou ik naar de website van EdenDistrict gaan om alles even rustig door te nemen. Het is zeker de moeite waard om even te gaan lezen.

Bedankt voor het lezen.

Liefs,

Yvonne

*Deze blog is tot stand gekomen ism SocialConectors en Blauwhoed

2 reacties

  1. Super leuk stuk!
    Toevallig werk ik er direct naast en krijgen wij dus ook best veel ervan mee. Vind het een super mooi project en erg benieuwd hoe het er uiteindelijk uit komt te zie . To be continue love youre page and story’s

Geef een reactie

0