Heb ik volgers gekocht?

Eigenlijk wil ik het hier niet echt over hebben. Maar ik merk dat het mij toch dwars zit en ik er soms een beetje droevig van word, wat ik niet wil en wat ik nu ook echt niet kan gebruiken. En door alle media die wat over Instagram vertellen wordt er toch soms met een scheve oog naar bepaalde accounts gekeken. En dat vind ik niet terecht en zeker niet leuk, daar wil ik echt even wat over kwijt en ik wil iets uit de wereld helpen. Even een korte uitleg:

“#followme”

Laatst was er een documentaire op tv #followme en ook ik heb deze gekeken. Ik heb echt met verbazing naar dit programma gekeken. Wat er allemaal wel niet gebeurt op Instagram. Ik heb wel eens gehoord dat mensen volgers kopen maar niet dat het zo erg speelde en dat ouders het zelfs voor hun kinderen doen. Dan ben je echt niet goed als je dit doet en trouwens sowieso als je geld betaald voor volgers. Ze zijn niet echt, wat heb je er dan aan. Een terrein wat ik toch niet begrijp. Toen ik net met IG begon kreeg ik heel vaak een berichtje op IG onder mijn post “buy followers” ik blokkeerde deze accounts altijd en had mij ook nooit verdiept in wat en wie deze accounts nou eigelijk waren, niet belangrijk vond ik. Na een tijdje kreeg ik dat soort berichtjes niet meer.

Nu merk ik dat door het programma ook een beetje raar naar de grotere accounts wordt gekeken waarvan de likes niet zo hoog zijn. Ik voel dat, dat bij mij ook gebeurt. Onlangs heb ik bij een ander account die ik volg met 17000 volgers iets gevraagd over waar deze persoon haar foto’s mee bewerkt. Ik kreeg een antwoord met een reactie “ik vind het bijzonder dat we ongeveer dezelfde likes hebben en jij dan 121K volgers hebt” Ik ga mij dan nog helemaal verdedigen en vertel dat ik tm aug. tussen de 3000 en 13000 likes op een foto kreeg en daar zakte het en dat ik geen idee heb hoe dit kan. Ik kreeg hier geen fijn gevoel door, daar ben ik gewoon te gevoelig voor. Zou deze persoon denken dat ik volgers heb gekocht? Ik denk dan van alles. Want ja er is iets op TV geweest waardoor sommige mensen van IG land naar mensen gaan wijzen. Toen besloot ik om in een blogpost mijn verhaal te doen.

“Hard voor gewerkt”

Natuurlijk heb ik geen volgers gekocht, ik heb mij ………… uit de naad gewerkt om zo ver te komen. Ik was 7 dagen per week 4 jaar lang hiermee bezig, veranderde mijn huis tich keer, heb een webshop gehad, doe winacties etc. Ben er echt zoveel mee bezig geweest tot ergernis van hier thuis. Het werd mijn werk wat ik echt heel erg leuk vond om te doen. De mensen zijn mij gaan volgen om mij en niet omdat ik ze gekocht heb. Ik ga daar toch niet voor betalen. Afgelopen maand heb ik voor het eerst betaald om mijn site te promoten op IG in de hoop dat ik weer beter gezien word. Dit is iets wat legaal is hoor, hihi. Zoals ik al zei ik had voorheen veel meer likes op mijn foto’s en groeide ik ook veel harder.

“Hoe het kan?”

Waardoor ik nu minder likes krijg, geen idee. Het kan misschien komen doordat ik in aug. volgers ben gaan verwijderen. Ik begreep dat je af en toe is bij je volgers moet kijken want er zijn heel veel spookvolgers die jou zomaar gaan volgen, terwijl dit geen echte mensen zijn, dit noemen ze bots. Ik had geen flauw idee maar goed weg met deze mensen. Toen ben ik gaan kijken en inderdaad ik zag ze ook tussen mijn volgers en ben ze gelijk gaan verwijderen. Maar als je over de 100K hebt is dat best wel een werk en het lukt je ook niet om ze allemaal te verwijderen. Als ik dit in het begin wist toen ik met IG begon had ik dat gelijk gedaan. Ik heb er best wel veel verwijderd in 1 x. Het viel mij wel op dat het toen slechter met mijn account ging.

Wat ik nu begrepen heb is dat als je teveel in een keer verwijderd IG je als spam kan gaan zien en dat dit invloed heeft op je algoritme, ja daar hebben we het algoritme weer. Dat blijft een dingetje, denk je het eindelijk te hebben verslaan, zak je weer in dit alggggggggggoritme. Tja of dit het is geweest, wie zal het zeggen. Ik heb ook begrepen dat het dan weer een tijdje duurt voordat je weer opgekrabbeld bent. Ik heb wel eens een moment gehad dat ik dacht “yvon, stop er gewoon mee” maar ik durfde die knop niet in te drukken om mijn account te verwijderen. Waarom zou ik er mee stoppen, het heeft mij ook veel leuks gebracht. Ik heb hierdoor ook veel mogen doen waar ik heel erg blij van werd. Waarom maak je je druk om deze dingen, hou je bezig met de mensen die je nu nog wel volgen en bij je reageren.

Met deze blog wil ik gewoon duidelijk maken dat mensen niet zomaar moeten wijzen of mensen moeten beschuldigen. Ik ken heel veel grote interieur accounts die het nu wat moeilijker hebben maar die er wel heel hard voor gewerkt hebben en echt geen volgers hebben gekocht. De interieur accounts kan je ook niet vergelijken met de beauty en fashion accounts die door heel veel worden gevolgd van een jongere doelgroep. Onze doelgroep liked en reageert ook niet altijd zoals de tiener doelgroep.

Ik wil gewoon dat IG weer leuk word en ik probeer daar ook weer iets leuks van te maken, maar goed als iemand dan vanavond zoiets terug zegt dan ben ik er toch even stil van. En door er een blog over te schrijven, schrijf ik het weer van mij af. Nu weer focussen op jullie leukerds die mij wel met plezier volgen.

Bedankt voor het lezen!

Liefs,

Yvonne

29 reacties

 1. Waar mensen zich mee bezig houden..niemand kan een ander zijn succes of geluk gunnen..nou ik volg je graag en oprecht..trouwens je lijkt me een super leuke, gezellige en toch wat gevoelige vrouw..blijf zoals je bent

  • Dankjewel, super lief van je. Het is soms niet eerlijk hoe mensen kunnen zijn en dat merk je wel eens op social media. Ik moet het mij ook niet aantrekken maar toch doe je het. x

 2. Och lieverd laat je niet zo raken door de jaloerse gevallen op instagram… die zijn het gewoon niet waard. Ik zelf maak me niet druk om het aantal volgers en ook ik krijg af en toe rare berichtjes maar daar reageer ik niet eens op. Veels te vermoeiend. Ik hen inmiddels een vast groepje mensen die wel altijd wat liefs schrijven en daar doe ik het voor. Geniet van de lieverds om je heen!

  • Is ook wel zo. Ik maak mij ook niet meer druk om het aantal volgers dat ik heb, daarom verwijder ik er iedere week ook een aantal waarvan ik denk die zijn niet echt. Maar als iemand zoiets zegt terwijl je er hard voor gewerkt heb, wil je dat toch even kwijt 😉

 3. Leg het naast je neer……jij en je volgers weten dat je geen volgers koopt….je doet het hartstikke goed…….en met heel veel plezier blijf ik je volgen

 4. Jammer dat het zo moet! Iedereen mag toch gewoon doen waar diegene gelukkig van wordt en wie is die ander die er zo nodig iets over moet zeggen! Die is gewoon jaloers en heeft zelf geen leven denk ik dan maar….

 5. Wat fijn dat je zo open bent. Ik had er tot voor kort nog niet eens van gehoord dat zulke dingen gebeuren. Ik lom dan ook nog maar net kijken op ig en ben al blij dag ik eindelijk meer dan 100 volgers heb. Ik vond dat je een superleuk account hebt en verbaas me iedere x weer over je tomeloze energie om weer van alles te veranderen. Ook als je minder snel zou aanpassen blijf je een leuk mens om te volgen. Veel succes met alles waar je hart ligt. Groetjes Danielle

 6. Lieve Yvon, wees maar trots op wat je bereikt hebt en laat het aantal volgers lekker los. Is niet belangrijk! Gewoon zo doorgaan en laat je niet afblaffen, je bent een topper!

 7. Gewoon lekker blijven doen wat je doet Yvonne!
  Haters gonna hate. Ik blijf je ‘stil’ volgen omdat ik gewoon geniet van wat je altijd klaar krijgt in je huis/interieur. Daar hoef ik niet op te reageren, enkel van te genieten. Keep going!
  Groet Bo

  • Ontzettend lief je berichtje, ik heb er soms te veel voor gedaan en gelaten. Dat besef ik mij wel eens, daar ben ik wel in veranderd. Nogmaals bedankt. x

 8. Hallo Yvonne, goed geschreven, ik vind dat je er ontzettend veel voor doet. Je feed is prachtig en een bent ook een leuk en lief mens, ik volg je graag en allang. Er zijn nou eenmaal veel mensen jaloers! Dus trek het je niet aan. Ik heb maar weinig volgers en zou er graag meer willen om mijn schilderijen te laten zien. Ik exposeer in een privé kliniek in Veldhoven en heb ook veel verkocht. Het zal teveel gevraagd zijn maar kun je mijn account op een of andere manier een boost geven? Fijne dag en ga door hoe je bezig bent!

 9. Je hebt leuke posts hoor! Mijn ervaring is dat niet iedereen liked maar dat toch wel heel veel mensen mijn berichten hebben gezien…houdt dat maar in je achterhoofd.

 10. Jeetje was me daar niet eens van bewust, blijf lekker jezelf en je hart volgen. Ik volg je met heel veel plezier!
  Ga lekker door zoals jij je prettig voelt want daar draait alles om

 11. Yvonne fan vanaf dag 1! Je was een groot voorbeeld en ik denk dat meer mensen het werkwoord kwakkelen gebruiken als ze verven bedoelen. Maar ik zeg “was” want sinds het de veranderingen aan het algoritme is er niet tegen op te vechten naast een baan. De docu is het bewijs. Ik denk dat het algoritme je likes kost. Want jij bent en blijft top!

  • Dankjewel Danielle voor je lieve berichtje en idd die kwakkelmuur wordt vaak gebruikt, hihi. Ik ga gewoon verder met wat ik leuk vind en ik zie wel hoe het gaat lopen.

 12. Goed dat je het van je afschrijft hoop dat je er niet te veel waarde aan hecht verder. Gewoonl lekker doorgaan en er plezier in blijven houden.

Geef een reactie

0