Hoe maak je een mooie story highlight op instagram

Stap voor stap

Sinds kort heb ik mijn story highlights op instagram een eigen look gegeven. Waarom? Ik vind dit mooier staan op mijn feed. Nou krijg ik heel vaak de vraag hoe ik dit heb gedaan. Het lijkt moeilijker dan dat het is. In deze blog zal ik precies uitleggen hoe ik dit heb gedaan. Misschien nog even voor de mensen die niet weten wat een story highlight is op je instagram. Dat is het rondje met nieuw erin die je onder je bio ziet staan. Hierin kan je je story bewaren en eventueel opnieuw posten. Je kan er meerdere aanmaken. Je kan ze ook een naam geven zodat het voor je volgers ook duidelijk is wat er achter je begin afbeelding van je highlights zit. Ik heb mijn begin afbeelding voor de highlights vrij simpel gehouden. Maar je kan het zo leuk maken als je zelf wil. Hoe en waar ga ik je ook uitleggen.

Wisten jullie dat je in je highlights meerdere story’s kan plaatsen? Voorbeeld: Heb je nou net zoals ik een blog,  dan is het leuk om een begin afbeelding van je highlight te maken wat kenmerkend is voor je blog. En dat hoeft echt niet een tekst met blog te zijn in je afbeelding, zoals ik dat heb gedaan. Maar het is ook leuk om een soort van logo te maken. Je kan hier heel creatief in zijn. Ik zie soms de mooiste creaties voorbij komen.

En als je dan in je story je nieuwe blogpost hebt vermeld, dan is het leuk om het in deze story highlight te bewaren. Dan weten je volgers als ze daar op klikken dat er blogposts in staan. Ik ga jullie nu in stappen uitleggen hoe ik dit heb gedaan.

Stap 1: je maakt een mooie story highlight of zoals ik dat heb gedaan, meerdere. Deze heb ik aangemaakt in www.canva.com. Dit is een super fijn programma om van alles in te maken. En ook heel erg makkelijk in gebruik. Ik heb hier in mijn laatste weekvlog ook wat over verteld.

stap 2: Als je meerdere begin afbeelding highlights hebt gemaakt, dan plaats je deze achter elkaar in je story.

Stap 3: Vervolgens plaats je deze in de highlights. Wil je meerdere highlights hebben dan kan je elke x een nieuwe aanmaken. Dan komt alles mooi naast elkaar te staan. Je zult zien dat dit veel netter staat.

Stap 4: In de volgende stap ga je een IG story in je highlight plaatsen. Dit kan ook een oude IG story zijn die in je archief staat. Dit doe je door op je gewenste highlight te klikken.

Stap 5: Je ziet rechtsonder 3 balletjes, daar klik je dan weer op.

Stap 6: Vervolgens zie je ‘hoogtepunt bewerken en uit hoogtepunt verwijderen’. De eerste moet je hebben.

Stap 7: Dit is de laatste stap, Je gaat naar je archief en vinkt aan welke IG story je in je eerste highlight wilt hebben. En dan zal je zien dat je story in je highlight terecht komt. En dit doe je bij elke highlight. En mocht je bij een bepaalde highlight meerdere story’s willen plaatsen dan kan dat steeds op deze manier.

Het is dus heel erg simpel en leuk om te doen. En nogmaals het staat ook erg mooi op je feed. Ik hoop dat het duidelijk is hoe je dit kan doen. En anders kunnen jullie hieronder je vraag stellen en dan zal ik je helpen. Ik ben benieuwd naar jullie mooie creaties.

Love, Yvonne

8 reacties

 1. Hoi Yvonne heel erg bedankt voor deze tips. Maar wat nou als ik een highlight wil plaatsen maar ik niet wil dat deze ook in mijn verhaal komt. want die foto’s die ik in mijn highlights wil die heb ik ooit gepost maar niet in mijn verhaal gehad. Ik hoop dat je het begrijpt. Groetjes ik

  • Hoi hoi, bedankt voor je vraag. Je kan alleen maar foto’s vanuit je story in je higlights plaatsen. Geposte foto’s kan je helaas niet in je highlights plaatsen. Liefs, Yvonne

  • Je plaatst eerst alles in je story en vervolgens ga je naar uitlichten onder je bio en daar kan je aanklikken wat je in bepaalde highlights wil hebben. Bijvooroorbeeld je hebt een highliht met home. Als je deze hebt geplaatst dan ga je naar deze highlight toe en zie je onderin meer staan. ALs je daar op klikt zie je hoogtepunt bewerken en dan ga je naar archief en daar kan je dan aanklikken wat je in je highlight home wil hebben. En dat doe je bij elke nieuwe highliht die je hebt. Ik hoor het wel of het lukt of niet.

 2. Hallo Yvonne,
  Deze blog is al een tijdje geleden gepost, hopelijk lees je mijn vraag nog 🙂
  Klopt het dat je geen nieuwe highlight aan kunt maken zolang er nog een story loopt?
  De icoontjes die je aanmaakt voor de verschillende highlights blijven dus ook 24 uur in de story staan voordat je iets nieuws in de story kunt plaatsen?
  Groetjes, Anja

Geef een reactie

0