Hoe was 2017

Mijn 2017

2017 was een druk maar leuk jaar. Het was eigelijk een soort van achtbaan waar ik in zat. Een jaar waarin bedrijven met mij wilde samenwerken. In het begin vond ik dat best spannend. Want hoe gaat dit en hoe pak ik dit aan. Elke keer als een bedrijf mij vroeg voelde ik mij vereerd. Want hoe leuk is dat als een bedrijf met je wil samenwerken. Ik pakte elke samenwerking wel aan. Want ik dacht dat dat wel gepast was om dat zo te doen. Je weigert toch geen samenwerking! Maar al snel begon ik er gestresst door te raken. Want heel veel mensen denken “je krijgt een product en daar maak je een foto van en je zet er een verhaal bij en dan post je het en klaar”. Oke, eigenlijk is dat ook zo. Maar er gaat veel meer tijd in zitten dan je denkt, want de foto wil je immers perfect hebben, je blog moet kloppen enz. Ik werd gestresst van dat ik teveel aannam. Daarom besloot ik al vrij snel om alleen aan te nemen wat bij mij past en waar ik mij prettig bij voel. En ik wilde het zakelijker gaan aanpakken. Want ik wilde hier ook mijn werk van maken. Maar daardoor moest ik heel vaak nee tegen bedrijven zeggen. En dat was iets wat ik zelf heel erg lastig vond. Ik wil graag iedereen helpen en tevreden stellen. Doordat ik dit toch deed, kreeg ik meer rust. En kon ik mij bezighouden met wat ik nou zo leuk vind. En het allerleukst vind ik, fotograferen en stylen. Ik ben JA gaan zeggen tegen mensen die mij als fotograaf vroegen en ik ben JA gaan zeggen tegen mensen die mijn advies wilde voor interieurstyling. Want voor diegene die het nog niet weten, ik werk ook als fotograaf.  Ik heb al leuke opdrachten gehad. En ik hoop in 2018 nog meer opdrachten te krijgen. En dat kan zowel voor interieur als voor mensen. Op Instagram vind je mij ook onder byraw.nl en op Facebook onder ByRawfotografie .

Een blog beginnen of niet

Ik kwam op een punt dat ik ging nadenken of ik een blog wilde of niet. Want er waren immers al zoveel bloggers. Ze zitten vast niet te wachten op mij. Weer iemand die denkt dat ze een blogger kan zijn. Sommige bedrijven wilde dat ik een blog over hun product zou schrijven. Oh hemel dacht ik. Ik een blog bijhouden. Kan ik dat wel, ben ik daar geschikt voor. Uiteindelijk toch maar een blog gemaakt www.yvonne-kwakkel.com. Nou dat ging ook niet 123, pfff. Ik wilde een template die niet iedereen had. Ik ging op zoek en ik vond iemand die een template voor mij kon maken. En daar ben ik wel erg blij mee. Maar daarna moest ik natuurlijk wel ontdekken hoe alles werkte. Wat een gedoe dacht ik. Heb ik hier wel zin in. Uiteindelijk ben ik ook van blogger naar wordpress.org gegaan. Want in wordpress.org kan je veel meer. Uiteindelijk met een beetje hulp lukte het allemaal. Totdat ik de vraag kreeg “ben je aangesloten bij google analytics? Anne wat dacht ik. Onee, ook dat nog. Maar dat is wel iets wat je moet doen als blogger. Want dan kan je laten zien hoeveel bezoekers je blog heeft enz. Nou dat koppelen ging ook niet zo makkelijk hoor. Ja ik was hier gewoon niet zo in thuis. Na 2 maanden aangerommeld te hebben en behoorlijk gefrustreerd te zijn, heb ik iemand ingeschakeld. En je geloofd het niet binnen een half uur was het gepiept. Had ik dat nou maar eerder gedaan. Ik wil altijd alles eerst zelf proberen omdat ik niet zo snel hulp wil vragen. Of ik een goeie blogger ben? Eerlijk! Ik ben niet de beste blogger. Maar ik denk als je een blogpost maakt dat je ergens eerlijk over moet zijn en iets moet schrijven in je eigen perspectief. Ik moet zeggen dat ik dat toch wel redelijk doe. Ja en er kan wel eens een foutje inzitten. Maar dat is wie ik ben, niet perfect! Ook al zou ik dat wel willen, hihi. En aan de bezoekers te zien doe ik het toch wel erg goed. Dus ik mag zeker niet klagen. Zouden jullie misschien nog andere dingen op mijn blog willen lezen dan over interieur? Leuk als je mij dat laat weten.

Baan opzeggen of nog niet?

Mijn Socialmedia, blog, samenwerkingen, fotografie, styling nemen best wel veel tijd in beslag. En ik heb hiernaast ook nog een baan. Ik werkte 3 dagen en ben naar 2 dagen gegaan omdat het anders best veel zou worden. De combinatie is nu ook nog pittig maar nog wel te doen. Maar voor hoe lang? Dat zien we in het nieuwe jaar wel weer. Ik werk hier ook al meer dan 7 jaar. Er komt een moment dat ik wel een keus moet maken. Wie weet is dat in 2018 maar wie weet in 2019. Ik weet wel dat 2018 ook weer leuke dingen met zich mee gaat brengen. Ik kan jullie al wel vast vertellen dat er een leuke samenwerking aankomt met STEK magazine. Dat is een online interieur magazine. Ik ben afgelopen donderdag bij hen op kantoor langsgeweest en hebben we een heleboel leuke nieuwe ideeën besproken met nog 3 stylistes. Ik werd er helemaal enthousiast van. Ik ben ook zo dankbaar voor de vele lieve mensen die ik het afgelopen jaar heb ontmoet. Mensen die mij allemaal een kans willen geven om door te ontwikkelen en te kunnen doen wat ik zo graag doe. Binnenkort kan ik jullie misschien nog wel iets nieuws vertellen. Spannende dingen allemaal.

Zoals jullie wellicht hebben gezien heb ik ook 3x iets gedaan voor het programma Huizenjacht. Dit was erg leuk om te doen. Ik heb dit met lieve mensen in elkaar gezet. Maar ik wil jullie wel vertellen dat ik echt geen ambities heb om iets voor televisie te gaan doen. Dit was echt eenmalig of eigenlijk driemalig. Het is een apart wereldje waar ik mij niet thuis zou voelen. Dus conclusie: leuke ervaring maar niet voor herhaling vatbaar. Ik hou mij wel bezig met mijn eigen video’s.  Ik deed dit ook zodat jullie mij wat meer konden leren kennen. Vonden jullie het leuk om te zien? Mocht je het nog niet gezien hebben dan heb ik hieronder de linkjes. Je ziet mij ongeveer vanaf minuut 7.

Huizenjacht 1e keer

Huizenjacht 2e keer

Huizenjacht 3e keer

 

Wat is balans vinden?

Wat ik zelf heel erg moeilijk vond was een balans zien te vinden. Er kwamen zoveel dingen op mijn pad die ik allemaal ook erg leuk vond. Maar ik heb thuis ook nog een leven met een hele lieve man met een eigen bedrijf en 3 pubers. Soms slokte deze combi mij wel op. En omdat ik alles wilde doen, werd het op sommige momenten ook best veel. Ik heb 1 goeie vriend die op het zakelijke gebied altijd voor mij klaar staat. Hij is accountant dus hij weet hoe je dingen op orde kan stellen, hihi. Als het even te veel word dan bel ik hem. En dan weet hij altijd wel wat hij moet zeggen. Hij zei laatst hetzelfde als dat Sander tegen mij zei; “je moet balans zien te krijgen”. Ik dacht “balans, wat is dat?”. Weer iets wat ik nog moet ontdekken. Ik heb al wel wat adviezen opgevolgd maar ik heb hierin toch nog zeker hulp bij nodig, zakelijk gezien. Qua gezinsituatie heb ik redelijk mijn balans gevonden. Ik probeer niet meer als een dolle overal heen te hollen en alles te doen. Gelukkig hebben we ook kinderen die best wel zelfstandig zijn. Dat scheelt echt hoor. Maar het blijven nog steeds kinderen die mij zeker nodig hebben. Dus moet ik als moeder ook nog thuis klaarstaan. En mijn mannetje, die heeft het echt heel druk gehad met zijn werk het afgelopen jaar. Ik ben zo trots op hem. Hij is een jaar geleden voor zichzelf begonnen en heeft het alleen nog maar druk gehad. Maar ook hij heeft mij nodig. Gelukkig geeft hij mij de ruimte om verder te ontwikkelen. Daar ben ik hem ook echt dankbaar voor. Hij gunt mij dit ook echt. Jullie hebben mijn geschiedenis al in een eerdere blog kunnen lezen. Dus hij zou mij ook nooit in de weg staan. We zijn echt een team. Maar goed. Genoeg gekletst. Ik wil jullie ook bedanken voor het afgelopen jaar. Want als ik jullie niet had was ik ook niet zo groot geworden. Ik waardeer altijd de lieve reacties. Dat doet mij zeker goed. Ik wens iedereen dan ook fijne feestdagen en een gelukkig en gezond nieuwjaar. En wees lief voor elkaar.

Wie goed doet, goed ontmoet.

 

liefs, Yvonne

 

 

4 reacties

Geef een reactie

0