Ik mis echt wat groen

De feestdagen hebben we weer achter de rug, het volgende is pasen. We hebben een aantal weken de kerstboom in huis gehad. Na dat deze bijna letterlijk het huis uit werd gegooid, vond ik het wel weer kaal in huis. Er moest nodig wat planten bijkomen. Ik miste ook echt wat wat groen in huis.

“Mijn Monstera is overleden”

Het was zeker nodig om een aantal nieuwe planten aan te schaffen. Want ik weet niet wat er gebeurt is maar ik ben steeds minder planten gaan overhouden. En mijn prachtige Monstera, waar ik zo trots op was en ook al een paar jaar had was heen gegaan. Hoe dan??? Nou dat zal ik jullie vertellen, mijn zoon had een kerstboom op zijn kamer gezet en dacht dan zet ik de monstera wel even buiten neer. En die was ik vergeten binnen te zetten, dus heeft deze in de nachtvorst gestaan en daar houden ze helaas niet zo van. De bladeren werden na een paar dagen helemaal geel. Ik baalde hier echt van, want hij was zo mooi groot.

“Er moest een grote plant komen”

Eerst maar eens online gekeken voor planten. Hier kon ik het niet echt vinden. Dus hop in de auto naar Almere naar mijn favoriete plantenwinkel AlmeerPlant om te gaan shoppen voor nieuwe planten!!!! Zo leuk vind ik dat, het is net of ik nieuwe kleren mag uitzoeken, hihi. Ik kan hier bijna altijd wel slagen voor planten. Of ze nou groot of klein zijn, het maakt niet uit waar ik voor ga kijken, ik vind hier altijd wel iets. Ik moest dit keer een grotere plant hebben en een paar kleintjes.

“Wat heb ik meegenomen”

Waar ik zelf altijd op let als ik een plant koop, dat de plant niet al te veel verzorging nodig heeft. Want ik weet van mijzelf dat ik daar niet zo goed in ben.

Ik wilde eigenlijk 1 hele grote naast de bank hebben, maar alles wat ik zag was zo ontzettend duur. Dan maar een goed alternatief. Ik heb voor de Yucca gekozen omdat dit een makkelijke plant is die niet zoveel water nodig heeft, daar houdt hij ook helemaal niet van. En ik wilde graag een plant met een stam.

Yucca

Ik kon niet slagen voor een mooie grote monstera, dus heb ik voor de Fatsia Japonica oftewel vingerplant gekozen. Dit is ook een vrij makkelijke, sterke schaduwplant die je matig water moet geven en af en toe moet bijmesten.

Fatsia Japonica
Vingerplant

“Een hangplant voor boven je lamp”

Way back…… heb ik op mijn keukenlampen hangplanten gehad en dat wilde ik nu weer. Ik miste het groen in de keuken, het werd zo saai zonder de hangplanten. Ik heb de Cissus genomen, nederlandse naam Koningswingerd. Deze plant hoef je ook maar 1 x in de week water geven. Dit is een plant die zowel op een lichte als op een donkere plaats kan hangen/staan. Niet in de volle zon. Het is een klimplant die snel groeit.

Cissus
Peperomia Deppeane

“Het interieur wat meer groen geven”

Verder heb ik een paar kleinere planten gekocht om het interieur wat meer groen te geven. Ik heb wel eens geprobeerd om geen planten in huis te hebben, maar dan vind ik het toch wel een kale boel hoor. Ik mis mijn vriendjes dan echt. Planten maken ons interieur echt af.

“Iets heel anders”

Ik denk dat jullie deze al wel kennen, de Begonia Maculata ook wel de stippenplant genoemd. Dit vind ik echt zo’n leuke plant omdat hij zo anders is. Hij valt echt op door zijn witte stippen op het groene blad. De andere kant heeft een paars/rode kleur. Dus wil je een keer iets anders, dan is dit wel een aanrader. En ook deze plant is makkelijk te onderhouden. Zet de plant op een lichte plaats maar niet in de volle zon. Het liefst op een halfschaduwplek.

Begonia Maculata
Stippenplant
Peperomia Obtusifolia

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer. Voor vragen of opmerkingen dan kan je hieronder een berichtje achterlaten.

Liefs,

Yvonne

5 reacties

  1. Hi Yvonne,

    Heb jij tip voor mijn nogal niet groene interieur? We hebben een ontzettend wit huis, heel veel licht, alle ramen op het zuiden en een redelijke luchtvochtigheid.
    Tell me…wat is leuk en goed te onderhouden?

    Groetjes,
    Gerda.

Geef een reactie

0