Industrieel shoppen bij Vint.Amersfoort

Valhalla met Vintage

Onlangs ben ik bij Vint.Amersfoort geweest. Ik had al zoveel over deze winkel gehoord. En ik zag op de VTwonen beurs ook spullen van hen staan. Nu moest ik hier zelf maar eens een kijkje gaan nemen. Gelukkig is het voor mij nog geen 3 kwartier rijden. Ik dacht wel “ik moet hier zonder Sander heen” waarom? Nou Sander en ik liggen niet altijd op 1 lijn qua spullen. Ik hou heel erg van Vintage en Industrieel en het kan niet oud genoeg zijn. En Sander vind het soms echt troep en wil dat er echt niet voor betalen. En dan zeg ik altijd “schat, het mooie van deze spullen is, is dat het niet in waarde daalt maar juist stijgt” hihi. Soms moet ik hem echt wel overhalen. Afgelopen vakantie in Spanje zag ik een vintage winkeltje waar ik naar binnen wilde. Toen we binnen kwamen dacht ik “wauw!!” zoveel gave oude spullen hadden ze daar. En Sander dacht en zei: “serieus deze troep vind je leuk?” Ja schat ik hou van oud. Nou ja oud, hihi. Ja oude spullen. Dat gevoel wat ik in deze winkel in Spanje kreeg, kreeg ik ook bij de winkel van Vint.Amersfoort. Zoveel gave spullen bij elkaar. Het zijn 22 ondernemers die onder 1 dak hun spullen verkopen. Wat mij als eerste opviel, waren deze grote industriele letters met verlichting. Ik heb gelijk gevraagd of je deze ook in andere letters kan bestellen. En dat kan. Dus je kan op aanvraag elk willekeurige letter bestellen. En ze zijn er in verschillende groottes. Ik denk er nog even over na waar en welke letter ik graag wil.

Industrieel, 50,60,70’s

En je hebt zoveel keus. Voor iemand zoals ik is dat wel lastig. Want ik zie dan te veel en kan dan ook niet kiezen. Of ik neem te veel mee of ik neem te weinig mee.  Zowel voor de grotere huizen als voor de kleinere huizen vind je hier wel iets. Want ja zo’n grote letter met lampjes is leuk maar die gaat niet passen in mijn huisje. Ik merk in mijn omgeving dat tegenwoordig heel veel mensen van het industriele houden. Nou dan zit je hier zeker goed. Het is ook echt iets wat bij mij past. Ik heb wel eens iets anders geprobeerd maar neh… dat is niks voor mij.  Ik vind het dan ook heerlijk om in dit soort winkels te struinen. En met de gedachten dat je misschien wel een leuke schat scoort voor in huis. Maar eerlijk gezegd heb ik deze keer niet veel meegenomen. Want ik zag zoveel en ik neem dan nog wel eens dingen mee die ik niet echt kwijt kan. Dus ik wil eerst thuis even goed gaan ruimen. Zodat ik weer wat ruimte heb voor nieuwe vintage spullen. Ik heb hier al zoveel leuks gezien. Ik werd er hebberig van. Maar niet alleen industriele, vintage, brocante spullen vind je bij Vint.Amersfoort. Ook zal je hier jaren 50. 60, 70 spullen tegenkomen. Hoe leuk is dat. Ik vind de spullen van de jaren 70 ook wel wat hebben.

Recycling

Ik hou er van als er van gerecycled materiaal weer iets nieuws is gemaakt (zie bovenste foto). Van niets weer iets maken. Ik doe dat zelf ook. Natuurlijk niet zo vakkundig zoals hierboven. Maar soms zie ik bijvoorbeeld bij ons op de manege iets ouds en verroest liggen en dan weet ik er altijd wel weer iets mee te kunnen maken. Het lijkt mij zo heerlijk om een keer ergens rond te struinen waar allemaal dit soort afvalmateriaal ligt. Dan ben ik een kind in een snoepwinkel. En zie ik vast wel wat liggen wat ik kan gebruiken.

Duur of niet duur

Ik weet als echte vintage, industriele liefhebber wat dit soort spullen kosten. Te duur? Nee, dat vond ik niet in deze winkel. Ik heb het wel eens duurder gezien. Je moet maar zo denken, deze spullen dalen niet in waarde. Ik raad je wel aan om hier niet maar 1 rondje te lopen. Waarom niet? Ik heb meerdere rondjes gelopen en bij elk rondje zag ik weer iets wat ik daarvoor niet had gezien. Je kan je hier zeker wel een tijdje vertoeven. En krijg je honger of dorst, dan kan je in het glazen huisje in de winkel wat eten/drinken. En daarna kan je dan gewoon weer verder kijken. Heb je zin in een paar uur gezelligheid. Dan kan je hier ook voor leuke workshops terecht. Kijk even op de site voor welke workshops.

Ik ben in ieder geval enthousiast en ik kom zeker binnenkort weer een keer terug. Echt een aanrader om hier even binnen te lopen en rond te kijken. Wil je meer weten over welke ondernemers er bij Vint.Amersfoort staan, neem dan even een kijkje bij hun op de website. Vint.Amersfoort vind je ook op Instagram en Facebook. Wil je nog net even iets meer zien van deze winkel, dan heb ik ook nog een youtube video voor jullie gemaakt. Ik ben benieuwd of jullie deze winkel al kende of nog niet. Leuk als je hieronder een reactie achterlaat.

Liefs, Yvonne

#nospon

 

 

Geef een reactie

0