Inspiratie om het tafelen nog gezelliger te maken

Een tafel dekken kan iedereen wel, maar kan je de tafel ook gezellig aankleden? In deze blog laat ik jullie wat inspiratie laten zien van verschillende gedekte tafels. Ik heb hier wat mooie spullen van Lifestyle Home Collection voor gebruikt. In deze blog vertel ik je hoe je in een paar stappen een gezellige tafel kan maken.

1: Tafelkleed of tafelloper

Een tafel hoef je niet persé met een tafelkleed of loper aan te kleden. Maar dit zal wel net dat beetje extra geven. Mocht je dit gaan gebruiken, dan ben je misschien geneigd om het strak over de tafel te leggen. Maar het is juist leuk om eens iets anders te proberen, probeer het een beetje rommelig en verkreukt over de tafel te leggen. Je zult zien dat dit net een andere, wat speelse look zal geven.

Lifestyle Home Collection

 • Servies
 • Kaarsenhouders
 • Dienblad
 • Vaasjes
 • Bestek
 • Groene kussen
 • Zwarte beeldjes

2: Placemats of niet?

Tegenwoordig heb je hele mooie placemats of je creëert zelf iets leuks voor onder het servies. Ik heb voor een palmblad gekozen die ik ook in mijn webshop verkoop. Dit is eigenlijk wanddecoratie, maar ik vond het juist leuk om ze onder de borden te leggen. En daarboven op heb ik zwarte placemats neergelegd. Probeer soms gewoon “out of the box te denken, dan zal je verrast zijn”.

Lifestyle Home Collection

 • Vaasjes
 • Servies
 • Beeldjes bij het raam
 • Bestek
 • Riete schaal (wanddecoratie)
 • Zwarte kandelaars
 • Tafel en stoelen

3. Het servies

Bij een mooi gedekte tafel hoort natuurlijk bijpassend servies. Zelf ben ik helemaal weg van dit servies van de Enzo collectie van Lifestyle Home Collection. Ga je meerdere gangen serveren dan staat het erg leuk om verschillende borden op elkaar te stapelen, dit maakt je gedekte tafel uniek. Wat ook zeker niet mag ontbreken is bestek. Ik heb hier voor de goude gekozen, dit staat zo lekker chique. Aan de rechte kant ligt altijd je lepel en je mes met de snijkant naar het bord en aan de linkerkant ligt je vork

4. Decoratie

Om je tafel helemaal af te maken is het leuk om wat decoratie toe te voegen. Dit kan je uitbundig doen of heel subtiel met een paar droogbloemen en kandelaars zoals ik het heb gedaan, maar ook planten of echte bloemen geven net de tafel dat extra’s. Met feestdagen maak ik het altijd net iets uitbundiger met extra versiering.

Probeer eens verschillende stijlen te mixen. Het resultaat zal je verrassen en tegenwoordig mag en kan alles. De stoere tafel die ik heb gedekt is denk ik toch mijn favoriet, nooit verwacht dat ik het zwarte weer helemaal geweldig zou vinden. Hieronder zie je op de foto’s de resultaten van verschillende tafels die ik gedecoreerd heb.

Lifestyle Home Collection

 • Plaid
 • Waterkan
 • Glaasjes
 • Bestek
 • Servies
 • Kandelaars

Bedankt voor het lezen van mijn blog en ik zou het leuk vinden als je hieronder een reactie achterlaat. Op de site van Lifestyle Home Collection vind je de stores waar ze dit mooie merk verkopen.

Liefs,

Yvonne

*Deze blog is tot stand gekomen ism Lifestyle Home Collection

Geef een reactie

0