Je bent nooit te oud om te leren

Vandaag was voor mij een grote stap naar mijn toekomst. Dit klinkt misschien een beetje gek op mijn leeftijd, want ik ben immers al 39. Maar toch voelde deze dag voor mij zo. Deze dag dat ik gewoon zo fucking trots op mijzelf ben dat ik deze stap toch nog durf te zetten en dat ik het gewoon ook nog doe. Leeftijd maakt gewoon niet uit, je bent nooit te oud om te leren.

Back to school

Nooit gedacht dat ik dit nog eens zou gaan doen, ik ga gewoon terug de schoolbanken in, hoe leuk en spannend is dat. Maar eerst had ik vandaag een proefles en weet je waar? op de NIA ACADEMIE in Zwolle, ik had er zoveel zin in dat ik er gewoon niet van kon eten. Ik ga de Opleiding: Interieurstyling en Ontwerpen doen en duurt 1,5 jaar en ik moet hiervoor 1x in de week naar school en daarna mag ik eindelijk een keer in mijn leven een schoolexamen afleggen.Terwijl ik dit type maakt mijn een hart een sprongetje.

Ik heb vandaag ook echt een leuke middag gehad en het bevestigde nog meer dat ik dit wil gaan doen. En ik heb nu in een middag al best wel wat geleerd wat je wel en niet moet doen. Interieurstyliste ben je niet even zomaar omdat je kan stylen in een interieur. Ik vond het heel erg leerzaam.

Dit betekent meer voor mij dan je zou denken. Ik heb mijn middelbare schoolexamen niet kunnen doen door omstandigheden, niet omdat ik niet kon leren integendeel. Ik heb hier eerder een blog over geschreven waarom dit niet ging (blog) Het eerste wat ik tegen mijn mannetje zei: ‘als ik mijn diploma heb gehaald, krijg ik dan ook een vlag met mijn tas eraan?’

Je kan toch al stylen

Ik heb geregeld een keer een stylings opdracht voor iemand mogen doen, maar dit kon ik nooit uitgebreid doen omdat ik sommige dingen echt niet wist. Het stylen lukt mij wel, maar als interieurontwerper moet je toch echt wel veel meer kunnen en weten dan dat en deze dag bevestigde dat ook. Ik wil ook gewoon het hele pakket kunnen aanbieden aan mijn klanten. Daarom besloot ik deze opleiding te gaan doen, iets wat echt bij mij past en waar mijn hart ligt.

In oktober begint de opleiding en ik ben zo mega enthousiast en ik heb er echt super veel zin in en wilde dit graag met jullie delen. En ik wil hiermee zeggen: ‘laat je nooit tegenhouden om je dromen te volgen’

Liefs,

Yvonne

13 reacties

  1. Geweldig Yvonne! Volg je hart en ga lekker leren leren leren. Mooi dat je dit kan gaan doen, wordt vast een cumlaude eindresultaat.
    Heel veel succes én plezier lieverd.
    X Mir

  2. wat een mooie uitdaging. En je zal zeker cum laude slagen. Ik heb vorig jaar een poging gedaan online maar niet af kunnen maken door omstandigheden.

Geef een reactie

0