Kast oppimpen

En toen had je 2 witte kasten over. Wat kon ik hier toch mee doen. Deze kasten stonden op zolder in onze slaapkamer. Maar omdat wij naar 1e verdieping gingen en de boys naar de zolder, had ik ze over. En ik vond deze kasten niet bepaalt geschikt voor een stoere jongenskamer.

Maar ik vond het zonde om de kasten weg te doen want ze waren nog in prima staat. Ik bedacht mij om de kasten op te gaan pimpen en er vervolgens een stoere kast van te maken.

Wat heb ik hiervoor gebruikt?

  1. Krijtverf van Deco & Lifestyle de kleuren stone en black
  2. muurvuller
  3. kwast/blokkwast
  4. roosters
  5. water
  6. stoere deurknoppen

Aan de slag

Als eerste breng je de muurvuller aan op de kast met een blokkwast. En waarom ik muurvuller gebruik? Dat doe ik omdat ik een stoere robuuste kast wil maken. En dan vind ik dat gladde er niet bij passen. De muurvuller smeer je er lelijk en op sommige plekken wat dikker op. Dit klinkt heel gek. Maar hoe lelijker hoe stoerder de kast wordt. De muurvuller heb ik bij de action voor €3,99,- gekocht.

Daarna bevestig je de roosters met schroeven op de kast. Deze roosters kan je bij de gamma kopen in verschillende maten en prijzen. Dit was de grootste formaat voor €8,95,- ps.

                  

Als je hier klaar mee bent kan je beginnen met verven. Hier heb ik de krijtverf van Deco & Lifestyle voor gebruikt. Dit is krijtverf wat je heel makkelijk aanbrengt en niet veel van nodig hebt. De verf is te mengen met water. Ik heb als eerst de zwarte kleur gebruikt. Nogmaals het moet niet al te netjes. Ik doe ook af en toe een drupje water op mijn kwast. Dan smeert het nog meer uit en heb je nog minder nodig. Niet teveel water want dan loopt het door.

Als de zwarte verf droog is, gaan we er met de kleur stone overheen. Maar pas op! Je hebt maar een klein beetje op je kwast nodig waardoor je dit verwassen stone effect krijgt. Je moet het goed uitsmeren en niet overal aanbrengen. En ook hier zeg ik het erbij dat je het niet te netjes moet doen.

Nou was ik in onze garage op zoek naar de knoppen voor de deur die ik eerder had gekocht. Maar deze kon ik niet vinden. Daar baalde ik erg van. Maar zoals mijn creatieve brein werkt, zag ik iets anders in de garage liggen en dacht “dit is ook stoer”.

    Resultaat

Ik ben erg blij met het resultaat. Ik heb er een kapstok aangehangen met 2 plunjezakken voor de was. Een bordje “verboden toegang” helemaal leuk voor 2 stoere jongens. Het is precies geworden zoals ik wilde en zoals ik het in mijn hoofd had. Ik zeg:

“Missie geslaagd”

Wat vinden jullie??

 

 

 

6 reacties

Geef een reactie

0