Ken je deze nog?

Deze klassieker onder de keukenstoelen is gemaakt van verweerd eikenhout en riet. Ik denk dat de meeste van ons wel gelijk een herinnering van vroeger krijgen als ze deze stoel van Home@Home zien. Waarschijnlijk hadden onze opa’s en oma’s dit soort stoelen bij de eetkamertafel staan. Mijn oma in ieder geval wel. Ik heb dit soort stoelen als klein kind bij heel veel mensen in huis zien staan. En wat waren/zijn dit toch stevige stoelen.

Tegenwoordig hebben heel veel mensen  designstoelen. Maar juist deze eikenhouten stoel maakt je interieur weer anders. En zoals Home@Home zegt:”dit is een stoel zoals een kind het tekent”. Dat vond ik wel leuk omschreven. Zo hebben we allemaal kennis gemaakt met een stoel. Een stoel met rechte strakke lijnen. Dit allemaal maakt de stoel nou net zo leuk. Een stoel met karakter.  Even geen designstoel. Want daar raak je vaak op uitgekeken. Je moet maar eens opletten, want vaak kom je dit soort stoelen tegen in een industrieel interieur.

Ik vind het zelf ook nog steeds een leuke stoel en ik zou ook niet gelijk weg scrollen als ik deze stoel voorbij zie komen. Ik krijg er juist gelijk ideeën bij hoe je deze stoel zou kunnen stylen. Bij een stoer industrieel bureautje zou deze hij erg leuk staan. Industrieel en hout is een perfecte combinatie. En dan afgestyled met een rond kleed.

Je kan ze natuurlijk ook gewoon bij je eetkamertafel neerzetten. Ik zelf zou dan persoonlijk deze stoel combineren met een andere stoel, een industriele stoel. Een ronde tafel erbij zou erg leuk staan. Iets wat ik in ons volgende huis graag zou willen. Wij hebben nu geen eetkamertafel. Wij hebben een bar met barkrukken.  Ik denk dat als wij weer een tafel hebben dat ik dan verschillende stoelen ga neerzetten. En dan vind ik deze stoel erg leuk om daarbij te combineren. Ik hou er wel van om net even iets anders te hebben dan anderen.

Dit soort stoelen hebben ook altijd een lekkere zitvorm. Ideaal voor het lange tafelen. Ik hou daar zo van. Fijn om nog met zijn alle te kletsen aan tafel. Iets wat wij altijd doen. Het enige moment dat we allemaal bij elkaar zitten en naar elkaar kunnen luisteren. En dan is het wel belangrijk dat je lekker zit. En in deze stoel zit je ook rechtop. Hierdoor houdt je het ook langer uit om aan tafel te blijven zitten.Het hout heeft een robuust uiterlijk. Dat maakt de stoel ook stoer. De zitting is gemaakt van riet. De stoel zou ook mooi in een interieur passen met een bohemian style. De stoel is per 2 te bestellen bij Home@Home Misschien vind je op de site nog wel andere leuke stoelen die je hierbij kan combineren. Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd of iemand van mijn lezers ook zo’n stoel heeft. En hoe heb je deze dan gestyled? Laat het gerust achter in een reactie. Altijd leuk om te lezen.

Liefs, Yvonne

 

2 reacties

  1. Ik kocht een aantal van dit soort stoelen bij de kringloop toen ik net met mijn zoontje alleen ging wonen. Inmiddels heb ik ze nog steeds omdat ze zo heerlijk zitten en staan ze om een jawel, ronde tafel in combinatie met andere stoelen 😉

Geef een reactie

0