Mijn nieuwste speeltje is alweer ingepikt

Ik heb nu toch iets heel erg tofs mogen testen, zo’n leuk spelen dingetje. Ik hou hier zo van en ben er mega enthousiast over. Het gaat namelijk over de nieuwste Google Nest Audio Chalk. Geloof mij, na het lezen van mijn blog wil je dit ook hebben. Misschien leuk om met de feestdagen cadeau te doen. Ik heb het over een slimme speaker die zoveel mogelijkheden biedt en daar ga ik je in deze blogpost iets meer over vertellen.

Niet zomaar een speaker

Het is een kleine speaker waar een mooi vol geluid uitkomt en ook nog eens een mooi design heeft. Hierdoor past hij in ieders interieur. Hij heeft een niet al te grote formaat en is hierdoor makkelijk overal neer te zetten. Ik heb er 1 in de keuken staan, heerlijk om naar muziek of een podcast te luisteren als ik sta te koken.

Maar het is niet zomaar een speaker, het is een slimme speaker met spraakbesturing. Je kan deze dus bedienen met je stem. Download eerst de Google home app zodat je de apparaten in huis kan koppelen. Daarna schakel je de stemherkenning in. De Google assistent kan 6 verschillende stemmen herkennen. Handig voor de overige familieleden in huis die ook gebruik willen maken van de Google Nest.

Het is echt heel makkelijk in te stellen. Zo maak je via Wifi of Bluetooth verbinding met je smartphone of tablet. Met meerdere Google Nest speakers creëer je een nog maximaler geluid door je hele huis. De Google Audio werkt samen met je Google Home. Dus mocht je meer Smart home artikelen in huis hebben, dan kan je deze hiermee bedienen. Ik heb mijn Google Nest aangesloten op mijn Spotify en Youtube. Op dit moment staat er 1 in de keuken, maar deze zet ik geregeld in de badkamer neer. Dus een tweede gaat er zeker komen, zodat ik deze gewoon hier kan laten staan.

Ik vind het ook zo leuk dat je niet alleen kan vragen aan je Google assistent of hij het licht, muziek, etc wil aandoen, maar ook andere vragen, zoals:

Je begint altijd met: ‘Hey Google…….” en dan je vraag.

 • Zet mijn muziek op
 • Wat is het nieuws
 • Wat staat er in mijn agenda (heb je wel een google account nodig)
 • Zet de volume op 1,2,3,4 etc
 • Zet de TV aan
 • Vertel een mop
 • Wat wordt het weer vandaag
 • Je vraagt naar een specifieke winkel, of deze in de buurt zit
 • Een recept
 • Doe mijn lichten aan
 • Zet de TV op…

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik vroeg laatst wat voor een geluid een panda maakt en toen kreeg ik dat geluid te horen via mijn Google assistent. Ik moest daar wel om lachen. Mocht je je in deze Corona tijd vervelen, dan kan je gewoon tegen je Google Nest praten en vragen stellen.

De ombouw van de Nest Audio bestaat 70% uit gerecycled plastic, dus het is ook nog eens duurzaam ontwerp. Wil je de Google Nest Audio ook graag voor in huis, dan is deze te bestellen bij www.coolblue.nl. En geloof mij, het is echt een leuk ding wat je gewoon moet hebben, ik ben er echt zo enthousiast over. Onze kids trouwens ook, want hij wordt geregeld ingepikt.

Ik wil jullie bedanken voor het lezen en ik ben benieuwd wie van jullie al zo’n leukerd in huis heeft of wilt aanschaffen.

Liefs,

Yvonne

*Deze blog is tot stand gekomen ism Coolblue

Geef een reactie

0