Nep of echt?

“Trend of geen trend”

Je kan er al een tijdje niet omheen. En bijna iedereen heeft ze wel in huis staan. Ik heb het natuurlijk over de planten. Tegenwoordig hebben we zelfs bomen in huis staan. Iets waar ik erg fan van ben. Het begon allemaal als een trend. Nu is het geen trend meer, het is iets wat gewoon bij ons interieur hoort. Het is een ‘way of life’. Voor mijzelf werd het gewoon een verslaving, zo gek ben ik op planten. Overal waar ik kwam en een leuk plantje zag, nam ik het mee. Ik wist niet eens of ik nog een leuk plekje in huis had. En omdat ik altijd een bezig bijtje ben en vaak van huis ben, vergeet ik ze nog wel eens water te geven. En daar kunnen ze helaas niet zo goed tegen, hihi. Tegenwoordig koop ik alleen planten die een dik blad hebben, want deze houden het langer uit bij mij. Vooral de Monstera/gatenplant. Dit is “the best” deze doet het zo goed bij mij. Dit is 1 van de eerste grotere planten die ik heb aangeschaft en deze blijft maar groeien. Het is een populaire plant. Je zult deze ook geregeld in iemands interieur vinden. Hij is er in verschillende soorten. Zoek het maar eens op. Ik vind deze soort ook nog steeds erg mooi. Zeker 1 van mijn favorieten.

“Alleen maar echte planten”

Normaal koop ik alleen maar echte planten. Maar toen ik bij DKW Woonvision een paar neppe planten/bomen zag, was ik wel om. En zeg nou zelf “kunnen jullie zien welke planten nep zijn op mijn foto’s en welke niet?”. Nep hoeft niet altijd lelijk te zijn. Er zitten ook wel mooie bij. En natuurlijk blijf ik ook nog de echte kopen. De combinatie kan best. Maar op sommige plekken is het toch wel handig. Ik denk dat ik er ook nog 1 voor in onze badkamer ga aanschaffen, want het is in onze badkamer best donker en daar houden niet alle leuke planten van. En ik heb bij DKW woonvision nog meer leuke zien staan.  En ze hebben ook de losse bladeren te koop. Zoals de varen en monstera. Deze zijn heel leuk om in een vaas of pot te zetten. Het blad wat je hieronder op de foto ziet is niet echt. Maar het geeft wel een mooi plaatje zo. Ze zijn makkelijk af te nemen. Het nadeel van nep is dat ze de lucht niet zuiveren.

“Een blikvanger in je interieur”

Ik kon de grote boom toch echt niet laten staan, deze moest mee naar huis. Want helaas heeft mijn andere grote plant het niet overleefd. Daar baalde ik enorm van. Dus ik was al weer even op zoek naar een andere grote plant. Ik vind het zelf altijd wel mooi als je tenminste 1 grote plant in je interieur hebt staan. Een mooie blikvanger. Dit is een Ficus waarvan het hout wel echt is , alleen de bladeren niet. De boom is te bestellen bij www.kleinewinst.com. Ik moet eerlijk zeggen dat het bij deze boom niet opvalt dat hij niet echt is. Heel veel mensen dachten al dat hij echt was. Dus deze is goed gelukt. Eindelijk een boom die het wel bij mij zal overleven en mooi zal blijven. Ik ben benieuwd waar jullie voorkeur naar uitgaat?

Love Yvonne

 

#Spon

 

Geef een reactie

0