Nieuwe kleur

Natuurlijk zat ik niet stil

Als eerste wil ik jullie nog het allerbeste wensen voor 2018. Ik ben even een paar dagen niet op social media geweest. En dat heb ik bewust gedaan, zodat ik wat meer tijd voor  mijn kindjes en man had.  Social media slokt je soms wel op. En ik doe daar natuurlijk zelf aan mee. En daarom is het ook fijn dat ik zelf een pauze kan inlassen. En dat ga ik zeker wat vaker doen. 2 vrije ochtenden heb ik besteed aan het verven van mijn dochter haar slaapkamer. Ik heb voor het eerst de Marrakech verf van Pure & originel gebruikt. Deze verf heb ik van DKWwoonvision gekregen om eens uit te proberen. Ik heb deze verf al eens eerder geprobeerd op de Warm Winter Days van DKWwoonvision. En toen was ik al helemaal enthousiast over deze verf. En dat komt omdat ik altijd al van de betonlook heb gehouden. En dat kan je met deze verf creëren. Je kan het ook op verschillende manieren creëren. Maar ik zal jullie vertellen hoe ik het heb gedaan.

Je hebt nodig:

 1. Pure & Original Wallprim
 2. Pure & original Marrakech
 3. Een spatel
 4. Blokkwast of roller
 5. Schuurpapier korrel 400

Voordat we beginnen

Zorg ervoor dat de ondergrond glad is. Schuur eventuele oneffenheden weg. Als eerste heb ik de Pure & Original Wallprim gebruikt. Deze heb ik aangebracht met een grote blokkwast. De Wallprim is de ondergrond dus hoeft niet netjes aangebracht te worden. Het leuke vond ik, dat ik deze verf samen met mijn dochter Caitlin heb aangebracht. Want ze wilde graag helpen. En zo kan ik jullie ook laten zien dat het vrij eenvoudig is. Ik heb de Wallprim  1 keer aangebracht.

Het leukste om te doen

Deze verf heb ik 1 dag laten drogen. Daarna ga je aan de gang met het leuke gedeelte. En dat is de Pure & Original Marrakech verf. Dit is een vrij dikke verf die je met een blokkwast wat dikker opbrengt. Daarna wacht je een paar minuten en ga je er met de spatel overheen spatelen voor het gewenste patroon. Je kan het niet fout doen. Je maakt een soort van veeg bewegingen over de muur. Niet te hard drukken. Je mag de spatel niet over de muur horen schrapen. Want zo krijg je krassen. Zodra je dat wel hoort, weet je dat je de verf er niet dik genoeg hebt opgesmeerd. Het spatelen doe je totdat je het gewenste resultaat hebt. Nog een belangrijke tip voor als je het alleen gaat doen. Smeer de Marrakech dan niet meer dan een meter bij een meter op de muur. Want als je de hele muur gaat verven, dan is het eerste deel al te droog om te spatelen. Dus wacht niet te lang en verf stukje voor stukje. En je hoeft niet bang te zijn dat je overgangen ziet. Want dit zie je niet. Het droogt wat vlekkerig op. Dat hoort ook. Ik morste een beetje op de grijze wand. Wat baalde ik daar van. Want ik had geen genoeg verf om die hele wand ook nog eens te verven en dat wilde ik ook niet. Toen kwam ik op het idee om een stukje schuin af te laten lopen. Ik heb met tape een stukje afgeplakt en ben ook deze muur gaan verven.

Het resultaat is super

Nadat de Marrakech droog was ben ik er met een  schuurpapiertje overheen gegaan. Ik heb hiervoor korrel 400 gebruikt. Daarna heb ik het stof verwijderd en ben ik er met een schone spatel overheen gegaan. Hierdoor accentueer je de patronen iets meer. Ik ben super blij met het resultaat. Caitlin vindt het ook heel erg mooi geworden. Ik heb bewust voor een andere kleur gekozen dan het grijze wat ik normaal altijd heb. Een kleur die warmte uitstraalt en geschikt is voor een meidenkamer. Deze kleur past ook heel erg mooi bij het legergroen wat ze in haar kamertje heeft. Het is nog steeds een stoere meidenkamer. En dat is wat ze ook graag wilde. Haar paardenspulletjes heb ik een mooi plekje gegeven. Er zijn nu een paar spiegeltjes aan de wand bijgekomen. Deze waren wit. Maar heb ik behandeld met muurverf. En terwijl het nog nat was heb ik er kaneel over gestrooid. Hierdoor creëer je een roestig uiterlijk. “Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie heeft het mooiste kamertje van het land?” Ik ben nu alweer aan het bedenken welke kamer ik nog meer met deze verf wil behandelen. Het is fijne verf en makkelijk te behandelen. De verf is verkrijgbaar bij DKWwoonvision in Oldebroek. Ze  hebben heel veel kleuren. En ook de bekende kleur groen die ik ooit op een muur had. Misschien is deze kleur wel leuk voor in een andere kamer. Jullie horen het snel genoeg wat ik zal doen.

Bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben gehad. En dat jullie misschien iets minder bang zijn om dit te proberen. Want geloof mij, als een kind dit kan dan moeten jullie het ook kunnen.

Liefs, Yvonne

 

8 reacties

 1. Wat is het ontzettend mooi geworden zeg! Chapeau hoor.
  Perfecte uitleg maar nog ben ik bang dat het me nooit zou lukken en op deze manier uit zou pakken bij mij .

  Erg mooi

 2. Wederom supermooi! Prachtige kleur zeg, warm maar ook heel stoer. Heb je de verf op de kale beronnen muur gebruikt? Een wandmuren in onze woonkamer is nog behangen met dat lelijke structuurbehang ik dacht als dit op de kale muur kan trek ik het eraf en ga aan slag!

Geef een reactie

0