Het is eindelijk af

Het plekje waar ik mij altijd kan terugtrekken is af. En dat is onze slaapkamer. Als ik even alleen wil zijn of tot rust wil komen, dan kan ik dat in onze slaapkamer. Maar de laatste tijd werd ik wel onrustig van onze slaapkamer. We hebben bijna 5 jaar op zolder geslapen. Maar deze kamer was nooit echt af. Misschien denken jullie nu: “huh, zo zag het er wel uit op de foto”. En dat klopt, op de foto wel. Maar een foto kan je manipuleren. Als ik de camera naar de andere kant had geschoven dan hadden jullie een ander beeld van de zolder gekregen. Want daar stonden onze kasten, wasrek, wasmachine allemaal. En daar stoorde ik mij erg aan. Ik wilde zo graag een eigen plekje wat er mooi uit zou zien. Een plekje waar ik mij kan terugtrekken. Nu nog een bordje “Niet storen” hihi. Zal ik jullie het eindresultaat nu maar laten zien?

Wat is het toch een heerlijk plekje geworden. De slaapkamer is niet groot. Maar dat maakt het wat intiemer en knusser. En daar hou ik van. Ik ben echt blij met het resultaat. Het is precies geworden zoals ik in mijn hoofd had. Ik wilde een stoere, industriele kamer met elementen die voor warmte zouden zorgen, zoals hout. Ik heb meerdere dingen zelfgemaakt. Zoals deze wandrekjes aan de muur. Het waren eigenlijk oude CD rekjes waar ik hout tussen geplaatst hebt. Ik vind het altijd erg leuk om zelf dingen te maken. Bij mij komen heel vaak ideetjes naar boven die ik dan altijd opschrijf en wie weet kan ik ze een keer gebruiken. Ik heb ook een notitieboekje vol met ideeën staan. Ik ben echt een mix van een crea bea/Bob de bouwer. Ik draai nergens mijn handen voor om. Sander neemt bewust zijn boor mee naar zijn werk, zodat ik geen gaten kan boren. Ik hou er ook niet van om hulp aan een ander te vragen. Eerst zelf proberen en lukt het dan niet dan kan ik altijd hulp vragen. 

De staande lamp en hangende lamp zijn van www.dutchhomelabel.nl Lampen die perfect in de stijl van de kamer passen. De staande lamp is ook verstelbaar en is ook makkelijk om bij het bed neer te zetten.  Zoals je ziet heb ik ook hier wat planten staan. Op elke plek in ons huis vind je wel planten. Het maakt het huiselijker en het geeft een industrieele plek wat meer fleur. Dat komt door het groen. Ik moet wel zeggen dat ik tegenwoordig alleen maar planten koop waar het blad wat dikker en steviger van zijn. Want ik heb gehoord dat als de plant een dikker en steviger blad heeft het ook meer kan hebben. En dat klopt denk ik ook wel. Want idd deze planten leven het langst bij mij.

Wat ik met de muur heb gedaan? Deze heb ik een betonlook gegeven. En hier en daar wat wit overgelaten voor een industriele look. Wij hebben een boxspring als bed. Dit is echt een heerlijk bed. Er stond achter het bed een zwarte hoofdbord. En die vond ik niet in deze stijl passen. Ik wilde een pallet bed. Maar dacht toch niet dat ik mijn man op pallets neer kan leggen. No Way einde discussie zei hij. Oké, dus dat, wat nu? Toen bedacht ik mij om het hoofdbord eraf te halen en pallets erachter te zetten. Heb ik gedaan toen Sander 3 weken weg was voor zijn werk. Je wil niet weten wat ik toen allemaal heb ik gedaan. Maar dat is een ander verhaal, hihi. Door de kleur van de pallets wordt het al wat minder kil. En ze zijn ook handig. Want je zou er ook nog wandlampjes of een plantje aan kunnen hangen. De stoere Bull is van www.fabrykdesign.nl Echt een stoer ding voor in de slaapkamer die gelijk opvalt als je binnen komt. Er wordt  mij ook geregeld gevraagd waar het dekbed van is. Deze is van de H&M. Het groene kleed is www.livewithlove.nl . Het grijze plaid wat eronder ligt is van www.ookinhetpaars.nl En het grijze kleed daaronder is ook weer van H&M. De zwarte sprei is van www.duosleep.nl hier horen ook de zwarte kussenhoezen bij. Het metalen kledingrek heb ik ook zelfgemaakt en deze heb ik  van steigerbuizen gemaakt en behandeld met roestverf van stilleven en activator van stilleven.

Iets waar ik heel erg trots op ben is de houten wand die je op de foto ziet. Het zijn 2 schuifdeuren met houten panelen die ik van www.style4walls.com heb gekregen. Deze wilde ik eigenlijk op de muur gaan bevestigen. Dit kon ik heel makkelijk doen met de bijgevoegde kit. Geloof mij zo’n wand heb je zo klaar. Het mooiste is als je ze in wildverband plaatst, zoals ik bij deze deuren heb gedaan. Mijn vader heeft mij geholpen om de rails op te hangen. Ik had 2 MDF platen en deze heb ik beplakt met deze houten panelen. Dat ging heel snel. Maar ik had 1 foutje gemaakt. Ik dacht ik beplak eerst het hout op het MDF en daarna zetten we de deur in de rails. Oh boy….hij was zo zwaar geworden dat dat niet zo makkelijk ging. Daar had ik niet goed over nagedacht. Het kosten mij bloed, zweet en tranen. Maar uiteindelijk is het met meerdere personen toch gelukt. En ik ben super blij met het resultaat. Het zijn 3D panelen waardoor je een speels effect krijgt. Binnenkort komt hier een video over die dan op mijn Youtube komt te staan. Hierin laat ik zien hoe ik dit heb gedaan.

Het nachtkastje is van www.presenthouse.nl deze heb ik naast het bed gezet met een plant erop. Ik vind het altijd leuk staan als er een plant zo in een hoekje staat. Eigenlijk ben ik nog niet klaar met de kamer. Misschien is het jullie nog niet opgevallen. Maar ik moet nog een stukje verven onder de verwarming. De verwarming moet er af zodat ik er beter bij kan. Ik ben benieuwd wat jullie van onze slaapkamer vinden. Ik zou het leuk vinden als jullie hieronder een berichtje achterlaten.

Liefs, Yvonne

 

16 reacties

 1. Ik vind je slaapkamer supermooi! Wat een originele en leuke ideeën heb jij! Vooral dat hout bij de schuifdeuren, die pallets, die planten… Wat een knusse kamer is het geworden, in een erg leuke stijl. Ik krijg er inspiratie van!
  Maar ik mis de kledingkasten; heb je die in een andere kamer staan?

  • Hi Colly,
   Dank je wel. Achter de houten schuifdeuren ligt en hangt mijn kleding. De andere kast die daar stond hebben we uit elkaar gehaald.

 2. Heel mooi Yvonne , maar dat had ik ook wel verwacht klinkt ook eigenlijk raar , maar je ideeën zijn altijd top en je bent gewoon leuk ! , ik ben met onze dochter haar kamer bezig en ik ken het hoor ,,stick to the plan” hihi not !! Komen altijd weer nieuwe ideeën boven . Fijne dag

  • Hi Nicole,
   Wat een super lieve reactie van je. Ik doe mijn best om mensen te inspireren. Dat vind ik ook erg leuk. Heel veel succes met je dochter haar kamer 😉

 3. Ik ben helemaal weg van dit interieur! Mooi gedaan! Hoe heb je de betonlook gedaan? Want deze ziet er toch anders uit dan de betonlook in je DIY, niet? En heb je de drie muren (behalve de ‘houten’ muur) in deze stijl gedaan? Laatste vraag: waar komt het ronde vloerkleed vandaan?

  • Dank je wel. Dit is betonverf van albastine en heb ik met een spatel aangebracht. En ik heb de 2 muren ermee behandeld en de andere muur met het hout beplakt. Het kleed heb ik bij bol.com gekocht 😉

 4. Lieve Yvonne

  Wederom weer prachtig ik bewonder je mannier van doen. En vind het speciaal dat je alles aanpakt en je zo n power vrouw bent. Met een heerlijk huis met een geweldige sfeer.
  Ik vind het heel insprerend om je insta fb te volgen.

 5. Echt heel leuk! Mooie kleuren fijne sfeer en de kast is echt geweldig! Leuk dat je stukjes wit hebt opengelaten voor de industriële sfeer. Ik lees jouw blog terwijl ik in mijn slaapkamer lig. Wonen in een tijdelijke woning in afwachting van ons nieuwe huis. In deze slaapkamer zat voorheen een hennepkwekerij…. mijn muren hier zijn dus ook heeeel industrieel, gewoon kaal beton met witte plekken !

  • Dank je wel. Ja de stukjes over leken mij ook beter te passen in deze sfeer. Spannend een nieuw huis voor je. Succes met klussen straks 😉

 6. Ik vind het helemaal geweldig. Ik volg je al een tijdje en het inspireert me enorm wat je allemaal doet. Ben daardoor dan zelf ook steeds bezig in ons huis .

  Hoe dan ook super mooi deze kamer.
  Ben ook erg benieuwd naar de kamers van je kids en alles wat je nog meer gaat doen!

  Liefs

  • Hi Mirjam,

   Dank je wel.Leuk dat je zelf ook aan de gang gaat. Dat is ook het leukste. Van de kids zal ik binnenkort ook een blog plaatsen.

Geef een reactie

0