Op zoek naar raamdecoratie voor de buitendeur.

Toen we ons huis kochten vond ik het erg leuk dat we een voordeur met ramen hadden. Maar nu denk ik daar toch iets anders over, het liefst zou ik een andere deur willen met iets minder ramen. Het is best wel een inkijk omdat onze tussendeur naar de woonkamer ook ramen heeft. Maar een nieuwe deur is best wel een dure uitgaven. Dus ik moest iets anders verzinnen.

Een gordijn, houten jaloezieën of een gordijn?

Het meest voor de hand liggende was misschien wel om een gordijn voor de deur op te hangen, maar ik wil niet de hele dag een gordijn dicht hebben. Het was mooi geweest als ik hier ook dezelfde houten jaloezie als in de woonkamer had kunnen ophangen, maar helaas ging dit niet passen en moest ik toch iets anders verzinnen.

Dan zou plakfolie toch het makkelijkste zijn, maar de plakfolie in de meeste winkels vond ik niet zo heel erg mooi. Toen kreeg ik te horen van de SQUID van INSIDE Blinds. Dit is raamfolie met een transparante stof die op elk type raam aangebracht kan worden omdat je het zelf op maat kan knippen. Het is daarbij ook nog vocht- en hittebestendig.

Het verschil met plastic raamfolie en deze stoffen raamfolie is dat je met de plasticfolie zowel niet naar binnen als naar buiten kan kijken en met de stoffen raamfolie kunnen mensen overdag niet naar binnen kijken, maar jij kan wel naar buiten kijken. In de avond is het anders want dan is het buiten donkerder dan binnen en dan is de inkijk er wel meer en misschien is het dan handig om het te combineren met een gordijn.

Aan de slag met SQUID van InsideBlinds

Leuk dat ik deze SQUID mag uitproberen van INSIDE Blinds. Er zijn meerdere kleuren te verkrijgen, ik heb gekozen voor de kleur wit want dit vind ik mooi bij de witte houten jaloezieën passen.

Wat heb je nodig:

 1. SQUID
 2. Emmer water
 3. Trekker
 4. Stanleymes
 5. Meetlint
 6. Schaar
 7. Lat
 8. Doek
 9. Ammoniak of spiritus

Stap 1

Je gaat eerst je raam goed ontvetten, dit kan je doen door een beetje ammoniak of spiritus toe te voegen in het water.

Stap 2

Het is belangrijk dat je het raam goed reinigt en droogt, want de SQUID kleeft niet goed op stoffige of vettige ramen. Dus let hier goed op!

Stap 3

Nu kan je beginnen met het op maat maken van de SQUID. Meet je raam op, maar zorg dat er minstens 5 cm overlap is aan alle zijden.

Stap 4

Het aanbrengen is eigenlijk heel simpel. Je begint altijd bovenaan, je drukt het goed aan en werkt naar beneden. Je trekt beetje bij beetje de plastic gedeelte naar beneden. Raak de plakkant zo weinig mogelijk aan.

Stap 5

Gebruik een lat om de overige plooitjes eruit te werken. Bij plooien die iets lastiger gaan trek je de folie weer iets los en daarna kan je het weer goed gladstrijken met de lat. Werk hierbij ook altijd van boven naar beneden.

Stap 6

De laatste stap is het wegsnijden van het overtollige raamfolie. Dit doe je met een stanleymes. Voor het mooiste resultaat kan je het beste voor elke kant een nieuw mesje gebruiken. Om te snijden zet je de lat tegen het raam, want je moet niet in het rubber van het raam gaan snijden. Snij voorzichtig met de lat mee.

Dit is het resultaat

Ik vond dit zelf veel makkelijker en sneller werken dan de plastic raamfolie. Je krijgt ook niet zo snel van die bobbels en je hoeft niet met water en sop te werken zoals dat bij de meeste folie’s wel moet.

Ik ben blij met het resultaat. Het lange raam heb ik niet gedaan, want ik vind het ook nog een fijn idee dat mijn kinderen in de avond naar buiten kunnen kijken als de deurbel gaat, zo kunnen ze toch nog zien wie er staat.

Van buiten naar binnen

Ik had laatst een IGvideo op Instagram geplaatst over hoe ik dit heb aangebracht en toen kreeg ik heel vaak de vraag hoe het er van buiten uitziet. Zoals je ziet heb je totaal geen inkijk van buitenaf.

Dankjewel voor het lezen van mijn blog en mocht je nog vragen hebben dan kan je hieronder reageren.

Liefs,

Yvonne

*Deze blog is tot stand gekomen ism INSIDE Blinds

3 reacties

 1. Hoi Yvonne,

  Wat een mooie raambekleding! Zou dit ook geschikt zijn voor de badkamer? Daar willen we natuurlijk geen inkijk, maar we hebben 2 grote ramen.
  Hoor het graag van je!

  Liefs, Marianne

Geef een reactie

0