Romantisch weekendje weg

Ik heb mijn ideale huis gevonden

Kennen jullie dat, dat het leven van jou en je partner zo druk is dat het niet altijd lukt om iets leuks te plannen voor jullie beide? Nou wij kennen dat wel. Allebei altijd druk met ons werk. We hebben drie kinderen waarvan 2 op voetbal zitten en 1 op hockey. In de weekenden ben je dus altijd druk in de weer voor het sporten. Of 1 van ons moet werken, verjaardagen etc. Er is altijd wel iets in de weekenden. En het belangrijkste is ook, je moet iemand vinden die op 3 kinderen wil passen. Het scheelt natuurlijk wel dat ze 11, 13, 14 zijn. Dus ze zijn vrij zelfstandig. En dan zegt iemand sneller ja, dan als ze nog in de luiers zitten.

Maar goed het is ons uiteindelijk gelukt om iets te vinden. Ik kan daar ook altijd uren mee bezig zijn om iets te vinden. Ik ben altijd zo besluiteloos. En ik vind het altijd belangrijk dat het een leuk uitziend plekje is. Na uren zoeken op het internet kwam ik bij Cour8 uit. Ik was gelijk verkocht toen ik deze mooie B&B zag. Ik heb gekozen voor de loft3 kamer. Want deze zag er wel heel romantisch uit. En dat was nou net de bedoeling van ons weekendje weg. Het moest een romantisch weekendje samen zijn.

Verliefd op deze stijl

Het is was voor ons wel 2,5 uur rijden. Maar dat had ik er wel voor over. Ik was nog nooit in Maastricht geweest, erg eigenlijk. Ik hoor jullie denken. We konden het makkelijk vinden. Want het zit aan de rand van Maastricht met nog geen paar minuten rijden van het centrum. Van te voren werd ik nog door de eigenaresse gebeld om te kijken hoe laat wij zouden aankomen. Deze tijd was ze er zelf misschien nog net niet. Ze legde ons netjes uit hoe we dan wel alvast naar binnen konden. Toen ik naar binnen liep en ons verblijf zag, was ik gelijk verliefd. Wauw! Wat zag dit er mooi uit. Ik voelde mij gelijk thuis. Ik pakte mijn camera, want ik wilde dit gelijk vastleggen. Later kwam de eigenaresse nog even langs om het een en het ander uit te leggen.

Koken of uiteten

Wil je liever niet uiteten dan kan je ook gewoon in het verblijf zelf koken. Er is een keuken met kookeiland en alle toebehoren. Je hebt zelfs een koelkast en afwasautomaat. Je kan ook aangeven of je bij hen wil ontbijten of niet. Wij hadden er voor gekozen om in de stad te ontbijten. Wat ik wel fijn vond is dat je in de ochtend zelf een bakkie koffie of thee kon zetten. Wij zijn zelf elke avond uiteten geweest. Het is dan toch fijn in zo’n weekend dat je zelf niet hoeft te koken. Of in mijn geval mijn mannetje niet hoeft te koken.

Minder is ook mooi

Wat mij ook gelijk opviel bij binnenkomst is dat er niet heel veel woonaccessoires stonden. En dat gaf rust. Ik vond dat eigenlijk wel prettig. Zelf heb ik best veel woonaccessoires/spullen in huis staan. Maar toch vond ik dit wel mooier. Ik denk dat ik binnenkort bij mij maar eens ga ruimen. Een nieuwjaarsopruiming. Misschien geeft dat dan wat meer rust in mij. Zo zie je maar dat meer niet altijd hoeft. In deze ruimte was dat ook niet nodig. Want in de muren en balken zie je al genoeg gebeuren. Met een klein trapje kom je op de slaapkamer/badkamer. Wat een plaatje is dit. Mooi bedacht zo. Ik zei alleen maar : “wauw zo mooi, wauw, echt gaaf”.  Bad voor het bed en de douche achter het bed. En wat een fijne douche was dit. En het bed lag ook heerlijk. We hebben heel erg lekker geslapen. Wil je een romantisch weekend dan is dit echt een aanrader. 

Voor herhaling vatbaar

Wij hebben echt genoten van ons weekendje weg. Ik moet wel zeggen dat ik niet uitgerust ben. En dan zullen jullie denken : “hoe kan dat?” Dat komt omdat wij allebei altijd graag van alles willen zien van de plek waar we zijn. En hierdoor ook heel en heel veel lopen. Je wilt niet weten hoeveel km wij hebben gelopen. Omdat ik ook graag fotografeer, wil ik altijd naar leuke bijzondere plekken om te kunnen fotograferen. En hier in Maastricht kon ik best wel wat leuke plekjes vinden.  Ik vind Maastricht echt erg leuk. Leuke winkels, je kan er lekker uiteten. Kortom er is genoeg te doen. En de mensen zijn er ook vriendelijk. Een heerlijke stad waar ik zeker nog een keer terug zal komen. En om nog even terug te komen op deze B&B, ik geef het zeker een 10. Kijk op de site www.cour8.nl voor welke kamers je hier nog meer kunt huren.

Love, Yvonne

 

 

 

 

Geef een reactie

0