Schoonmaken, hoe krijg je er net iets meer zin in

Schoonmaken, je vindt het leuk of niet. Soms heb ik er echt geen zin in en soms ga ik er helemaal voor. Het is nou eenmaal een klusje wat wel nodig is, want een vies huis wil je niet. En nu in de Coronatijd is het al helemaal belangrijk om kritisch te kijken of het allemaal wel echt schoon is. En een opgeruimd, schoon huis is toch ook echt wel heel erg fijn. Vooral als je producten gebruikt die lekker ruiken en goed schoonmaken, daar straks meer over.

Maak je eigen Playlist op spotify

Hoe maak je het schoonmaken nou net iets leuker? Ik zal je vertellen hoe ik dit doe. Als eerste zet ik mijn JBL koptelefoon op met mijn favoriete Spotify playlist. Ik heb een speciale “🎧schoonmaak playlist” het is een mix van allemaal verschillende liedjes uit verschillende jaren, van Motown tot Top40 van nu. Ik word altijd erg blij van deze playlist. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. En ondertussen als ik aan het schoonmaken ben zing ik lekker vals mee en maak ik af en toe een dansje. Wist je als je je dag met vrolijke muziek begint, je gelijk een positief gevoel hebt?🌸

method maakt het schoonmaken net iets kleurrijker

Ik hou heel erg van schoonmaakmiddel met een lekkere geur, daarom ben ik ook zo gek op de schoonmaakproducten van method🌈🌸💞. Ik gebruik deze producten echt al een tijd en het is eerlijk waar een aanrader. Dit zijn producten die zo lekker ruiken en ook nog eens van die vrolijke kleurtjes hebben. Zo begin je gelijk vrolijk met de schoonmaak.

Ik hou niet van kleur in mijn huis, maar als het om schoonmaken gaat word ik wel heel erg vrolijk van de kleurtjes in mijn schoonmaakkastje. Toen ik de producten van method voor het eerst bij de AH winkel zag, trokken de vrolijke kleurtjes gelijk mijn aandacht en wilde ik het wel eens uitproberen. En nu, nu wil ik niet meer anders en ik weet zeker als jij het gaat gebruiken dat je ook niet meer anders wilt.

Maar deze producten hebben nog meer pluspunten, ze maken natuurlijk goed schoon, maar ze staan bekend om hun plantaardige afbreekbare ingrediënten die ze gebruikt hebben. Hierdoor is het veilig voor ons en je huisdieren om je heen. Er zit geen chemische troep in en daar hou ik van.

Dus een leuke tip om schoonmaken leuker te maken: koop een aantal method producten, want wat nieuw is en er vrolijk uitziet wil je gelijk uitproberen. Dit maakt het schoonmaken veel leuker.

Wat trek je aan

Het lekkerste vind ik gewoon om in mijn huispak of onesie schoon te maken en alles lekker vrij te laten. Zo gaat dat meestal bij mij als ik in de ochtend aan het schoonmaken ben, knot in en soms gebeurt het dat ik nog de make up van gisteren op heb, want ik had geen zin om het eraf te halen. En ik hoop dan altijd dat er niemand onverwachts voor de deur staat, want dan schrikt deze persoon zeker van mijn panda gezicht. En als ik dan klaar ben met schoonmaken ga ik lekker douchen en mij optutten en kom ik helemaal fris beneden in een schoongemaakt huis. Hier kan ik dan ook zeker van genieten.

Beetje hulp kan geen kwaad

Al vroeg zijn wij begonnen om onze kinderen iets bij te leren in het huishouden en daar hebben wij nu echt profijt van. Het hoort ook bij hun opvoeding, wij vinden gewoon dat ze het allemaal moeten weten voordat ze het huis uitgaan.

Het begon toen ze klein waren met sokken opvouwen, afwasautomaat in/uitruimen. Je gaf ze een schoonmaakdoekje en mochten meehelpen met mams en dit vonden ze altijd zo leuk om te doen. Later toen ze ouder waren leerde wij ze hoe ze de wasmachine aan moesten doen etc. Ze zijn nu 14, 15, 16 en ze maken hun eigen kamer schoon. Dat is immers ook hun domein en dat kunnen ze zelf heus wel bijhouden.

En dit gaat natuurlijk niet altijd met heel veel zin, maar dan doen ze net zoals mij hun koptelefoon met muziek op en gaan met die banaan. Ik zeg wel eens tegen de kids ‘jij helpt mij inruil voor kost en inwoning” hihi.

Dus ouders met kinderen, je kan niet vroeg genoeg beginnen met het leren schoonmaken. Je begint met iets kleins en gaat het steeds verder uitbreiden. Ze worden hier zeker niet slechter van. Laatst had ik samen met Cait een leuke video opgenomen dat we aan het afwassen waren met een vrolijk muziekje erbij. Hier hebben we echt heel veel lol van gehad, dit zijn van die momenten om van te genieten. Elke keer als ik de➡️ video terug kijk krijg ik een big smile op mijn gezicht.

Dankjewel voor het lezen en ik hoop dat je doordat je mijn blog hebt gelezen misschien toch anders gaat schoonmaken en deze producten een keer gaat uitproberen. En laat mij dan vooral weten wat je ervan vond.

Liefs,

Yvonne

*Deze blog is tot stand gekomen ism method.

2 reacties

  1. Heb een hekel aan schoonmaken, aangezien het met onze 2 meneertjes er binnen 5 minuten niets meer van te zien is. Maar… als ze op het dagverblijf zijn en ik heb de boel schoon…. dolgelukkig kan ik dan in de rondte kijken! En ja, schoonmaken moet met muziek!!

Geef een reactie

0