Slaapkamer inspiratie

Onze slaapkamer heeft een paar keer een verandering mogen doormaken. Het leek mij dan ook wel leuk om jullie dit te laten zien. Ik moet zeggen dat ik het nog wel vind meevallen hoe vaak onze kamer is veranderd. Voor mijn doen in ieder geval.

Wij sliepen eerst op zolder, want al onze andere kamers op de eerste verdieping zijn bezet door onze 3 kids en badkamer. Aangezien wij niet in een paleis wonen was de zolder nog de enige kamer die van ons kon worden. Ik heb het eigenlijk nooit echt kunnen vinden op zolder. Vond het geen fijne plek voor onze slaapkamer. Ik probeerde er altijd wel iets gezelligs van te maken. Maar het was het toch net niet.

“Omgooien van 2 slaapkamers”

Op een dag besloot ik om de kamer van Mitchell en van ons om te gooien. Mitchell vond dit natuurlijk een goed plan, want hij kreeg de grote zolder. Welke jongen van 11 wil dat nou niet. Ik kan jullie vertellen dat dit een zware job was. Vooral ons bed was geen makkelijke klus om beneden te krijgen. Maar goed uiteindelijk was alles gelukt. 

Deze kamer wilde ik ook weer een industriële look geven. De stijl die wij beneden hadden trok ik ook altijd naar boven door. Op een of andere manier doe ik dat nog steeds. Waarom? Geen idee, ik denk dat dat rust geeft.

De houten wand die je op de foto ziet is een schuifkast geworden. Deze heb ik zelf gemaakt. Hier heb ik ook een video over gemaakt en is te vinden op YouTube. De rekjes aan de andere muur heb ik ook zelf gemaakt en is te zien in een aflevering van Huizenjacht waar ik vorig jaar aan heb meegedaan. Leuk om even terug te kijken met hoe het was en hoe het is geworden. Vanaf minuut 7:30 kom ik in beeld met mijn verhaal. Hierin zie je ook hoe ons huis er toen uitzag. In deze tijd was alles groen, grijs, zwart met houten accenten. En heel af en toe paste ik een beetje roestbruin toe.

“Laat ik eens iets met kleur doen”

Ik had al heel lang de stoere, grijze industriële look in huis. Het werd tijd om toch meer kleur te gaan toevoegen. Wat dacht ik toen “laat ik maar gelijk met geel beginnen” Ik hou mijzelf af en toe niet meer bij. Als iets bij mij opkomt dan wil ik het gelijk uitproberen. En tja, het was lente dus laat ik de zon maar in huis halen. Ik vond bij deze kleur de bloemenprint ook zo mooi staan. In deze periode ging ik overal meer bloemen toepassen. “Bloemen brengen fleur in huis” zeg ik altijd. 

“Toch maar een andere kleur”

En daar hebben we de herfst. Toen de blaadjes van de bomen gingen vallen wilde ik graag een warmere tint op de muur en koos ik voor de kleur ossenbloed. De naam is een beetje raar maar die heb ik niet zelf gekozen. Zoals je ziet is het een warme intense kleur. Een romantische slaapkamer met een stoere touch door industriële accenten toe te passen.

Bij elke make-over zie je altijd de industriële meubelen weer terug komen. Dit is iets wat ik nog steeds mooi vind en ook nog steeds in ons interieur toe pas. Zelf hou ik van de mix and match van verschillende stijlen. 

Ik ben benieuwd welke jullie het mooiste vinden. Laat het hieronder in een reactie weten. Dankjewel voor het lezen en tot de volgende!

Liefs,

Yvonne

2 reacties

  1. Het is allemaal mooi omdat de kleuren samen prachtig combineren maar persoonlijk vind ik de grijze slaapkamer het mooist wist je dat ossenbloed al een eeuwen oude kleur is vroeger maakten men zelf verf van het bloed van rund vee en bracht dit aan op de muur vandaar de kleur naam ossenbloed rood
    Groetjes Caro

Geef een reactie

0