Slapen in een Tiny House

Weekendje weg

Afgelopen weekend mochten Sander en ik in een Tiny Houses van Droomparken vertoeven. Super leuk en daar had ik echt zin in en dat was nou precies wat we even nodig hadden. Een weekendje weg met z’n 2e. Geen kids gewoon man en vrouw samen. Dat is iets wat je af en toe echt even nodig hebt. Een weekend dat we kunnen doen wat we willen zonder steeds “papa, mama” te horen, naar alle sporten te hoeven rijden enz. En dan was het toch wel leuk dat we in een Tiny house mochten verblijven. De naam zegt het al, het is een wat kleiner en knusser huisje dan de normale huisjes op Droomparken. Je hebt ze voor 2 en voor 4 personen. Ze staan in Limburg, de veluwe, Noord holland en ze zijn allemaal verschillend.

Van binnen

Wij zaten in een 2 persoons Tiny House en zoals ik al zei valt het best wel mee hoe klein ze zijn. Er zit van alles in, douche/wc, eetgedeelte, bank, tv, kachel, keuken/bestek/pannen met kookgedeelte, koffiezetapparaat en waterkoker. Alles wat je eigenlijk nodig hebt. Dus wil je niet uiteten gaan dan kan je in het huisje koken. Sander was blij dat er een TV in het huisje zat want ik had niet gekeken met de datum om weg te gaan en het bleek het formule 1 weekend te zijn, hihi. Maar je ziet de wedstrijd natuurlijk alleen het beste op Ziggo. Bofte hij nu even, er zat Ziggo op de TV. De wedstrijd was gelukkig heel vroeg en kon hij deze lekker relaxed kijken voordat we leuke dingen gingen doen.

Het slaapgedeelte is met een vaste trap te bereiken, ik vind het een lekkere knusse ruimte om te slapen en wat ik vooral leuk vind is dat je vanuit je bed naar de sterren kan kijken en die zagen wij ook de eerste nacht. Heel erg romantisch. En in de ochtend werden wij wakker van de mooie blauwe lucht, want het was mooi weer. We boften dit weekend met het mooie warme weer en dat voor oktober. Ik kan daar wel van genieten. Kon het maar altijd zo blijven.

Badkamer

Ik vond het een hele fijne badkamer. De douche had een sterke straal en je kon ondanks dat het tiny is je hier goed bewegen en je hebt de ruimte om je af te drogen. Verder niks om op aan te merken. Ik vond het sowieso wel fijn dat er überhaupt in een Tiny house een douche en wc zat. Ik heb wel eens eerder in ook een leuke Tiny house gezeten en die had dat niet en dat is niet altijd prettig als het koud is en je moet naar buiten om te plassen en te douchen, brrrr.

Ze staan in groepen

De huisjes staan in groepjes van 5 of 7, dus ook heel erg gezellig als je met 10 of 14 vrienden gaat en je huurt de hele cirkel af. Bij de huisjes staat 1 Hot tub en je hebt een plekje waar je gezellig om een kampvuur kan zitten.  We gaven bij de receptie aan dat we in de Hot tub wilde en dat werd geregeld. Houdt er rekening mee dat het opwarmen van de Hot tub 2 tot 3 uur kan duren. Maar hij blijft wel 6 uur lang warm. Wij hadden het dus van te voren aangegeven en zijn eerst erop uit geweest en toen wij terug kwamen stond de Hot tub voor ons klaar. Het is een gezamenlijke Hot tub maar wij hadden deze helemaal voor ons alleen. En hij was echt hot. Ik kreeg de tip om met de peddel die erbij zit het onderste water naar boven te peddelen want daar is het iets koeler. Dus ook gelijk een tip voor jullie mochten je hierin willen. Het ziet er in de avond allemaal zo gezellig en romantisch uit met de lampjes die ze hebben aangebracht in de cirkel en aan de huisjes en bij de Hot tub. Ik kan hier zo van genieten, het gaf allemaal zo’n fijne sfeer. Je hebt ook nog een haartje buiten bij je huisje die je kan aansteken met hout. Zo kan je wat langer buiten zitten.

Wat hebben we gedaan

We hebben zaterdag een scooter gehuurd bij solex en scooter verhuur De Klomp in Escharen. Dit was wel 40 minuten van het huisje vandaan maar het was wel een mooie omgeving om te gaan toeren op de scooter. We hadden een nieuwe scooter met een Vintage uitstraling. Super leuk ding. We voelde ons weer 16. Zo leuk, het leek wel of je weer voor het eerst bij je vriendje achter op de scooter zat. Dit was wel echt een ontspanning. Sander en ik houden allebei echt van de natuur en van dingen te ondernemen. Met deze tocht zijn we langs bossen en weilanden gereden. Bij sommige plekjes stop je even om te relaxen en bij het water waren we even gestopt om wat te eten. We hadden een mandje achterop waar ik allemaal drinken en lekkere dingen in had gedaan. Soort van picknick. Het zijn de kleine dingen waar je van moet genieten. En dat was hier 1 van. Je krijgt een route mee die je kan volgen maar wij reden een beetje onze eigen route. En het fijne was dat je bij deze scooter geen helm op hoeft, want ze gaan maar 25 km per uur.

Uiteten

In de avond zijn we naar Venlo toegegaan om daar een hapje te gaan eten. Ik zag best wel wat leuke tentjes. We zijn uiteindelijk beland bij Motown Steaks en Sushi. Je hebt hier wel wat variatie wat je kan eten. Toen wij er aankwamen was het nog vroeg en rustig. De sfeer was we gezellig en een stoer interieur in de Motown sfeer. Ze hadden ook motown muziek op en daar houden wij echt van. Ik draai dat zoveel thuis. Dat heb ik vanuit huis meegekregen en zelfs onze kids vinden het leuke muziek. Gelukkig kon ik hier als Coeliakie patiënt ook gewoon wat lekkers eten. Ze hielden er rekening mee. Heel erg fijn en ik heb ook echt lekker gegeten. Later op de avond zat alles vol en heerste er echt een gezellig sfeertje.

Wat vond ik van het weekend

Het was een geslaagde weekend. Ik kom zeker nog een keer terug in om te slapen in een Tiny house en dan misschien wel met een heleboel vriendinnen. Dat zou een gezellige boel worden. Wij vonden het in ieder geval erg leuk en het is ons zeker goed bevallen. Ik heb genoten om samen met mijn mannetje te zijn. En dat kan zelfs leuk zijn in eigen land. Ik ben normaal altijd van dat we even met zijn 2 naar het buitenland gaan. Maar dit is ook leuk en niet ver weg. Nogmaals echt een aanrader om samen met je partner romantisch weg te gaan of gezellig met je vrienden.

Ik vond het jammer dat we alweer weg moesten, had graag nog even langer willen blijven. Ik had nog genoeg kunnen en willen doen. Het is een omgeving waar genoeg te doen is. Voor de shoppers onder ons heb je het outlet centrum in Roermond en ook in Roermond heb je leuke eetgelegenheden.

Bedankt voor het lezen en mocht je meer willen weten zou ik even bij hun op de site gaan kijken www.droomparken.nl hier staat meer informatie over de prijzen etc. Oh en wat misschien ook leuk is om te weten, je kan ook nog een eigen Tiny House kopen en helemaal zelf samenstellen. Elke Tiny house heeft ook weer een andere afmeting. Misschien iets voor jou, vraag naar de prijzen bij Droomparken

Ze zijn ook te volgen op Social Media

IG: tinyhousesdroomparken

FB: Tiny Houses by Droomparken

IG: droomparken

FB: droomparken

Liefs,

Yvonne

*Deze blog is ism Tiny houses droomparken/droomparken tot stand gekomen.

 

 

 

16 reacties

  1. Leuke blog Yvonne! Goed om te lezen dat jullie het zo naar jullie zin hebben gehad en het verblijf zelfs van korte duur vonden. Reden om nog eens een keertje terug te keren! 😉

    • Hoi Nicole, daar heb je helemaal gelijk in. Soms vergeten we wat we in ons eigen landje nog hebben. Dit is dan zeker iets leuks om een keer te gaan doen. 🙂

Geef een reactie

0