Spullen en nog eens spullen

Deze vraag krijg ik vaak

Ik krijg heel vaak de vraag waar mijn spullen vandaan komen. Nou leek het mij leuk om hier een blogpost over te maken. Want ik koop overal wel wat. Ik vind het leuk om in de goedkopere winkels en kringloopwinkels te struinen maar soms heb ik ook een accessoire of meubelstuk wat wel misschien iets meer gekost heeft. Van niet merk naar wel merk  Als ik iets leuk vind, vind ik het leuk of het nou merk is of niet. Zo koop ik ook geregeld wat bij de Action. Ik vind het altijd zo’n heerlijke winkel om binnen te lopen, omdat het natuurlijk ook zo goedkoop is. Laatst had ik er nog 3 gouden aapjes gekocht die de betekenis hebben “horen, zien en zwijgen” . Ze zijn goudkleurig en het zijn aapjes en daar ben ik gek op. Deze waren maar een paar euro bij elkaar, super leuk.

Deze moet je echt downloaden

Waar ik echt van hou zijn kringlopen. Ik heb tegenwoordig ook een kringloop app, deze heet ook kringloop. Heel erg handig, want je vult de plaatsnaam in en je ziet welke kringlopen er zitten. Zo ben ik al bij heel veel kringlopen geweest. Ik heb wel eens een Kringloopdag gehouden, hihi. Ook leuk om met een paar vriendinnen te doen. En bij 8 van de 10 kringlopen vind ik altijd wel iets. Maar ik moet zeggen dat het qua prijs echt een verschil is welke kringloop je bezoekt. Zo vind ik de grote steden wel steeds duurder worden. Ik kom uit een dorp en daar zijn de prijzen nog te doen. Eigenlijk best wel jammer.

Dit kastje komt bij de kringloop uit ons dorp vandaan voor maar €10,- euro. En het grappige is waar ik later pas achter kwam, dit kastje was van iemand die ik gewoon ken. Ik wil het kastje nog wel een andere kleur geven maar ik ben er nog niet over uit welke kleur. Maar dat zien jullie gauw genoeg.

Ook het gouden wandkastje en haakjes komen bij de kringloop vandaan. Het wandkastje was €3,- en de haakjes €1,- Oh en om niet te vergeten de kopjes in het kastje zijn ook van de kringloop en waren €1,- . Zo zie je maar dat je voor heel goedkoop iets leuks en aparts hebt.

Ik zeg niks

Er is 1 ding wat best wel duur was en dat was deze toffe apenlamp van Seletti. Ik heb hem bij Fonq.nl gekocht en was €225,- ja ik weet het niet normaal eigenlijk voor zo’n lamp. Tot de dag van vandaag heb ik dat ook nog nooit aan Sander verteld. Dus ik hoop dat hij deze blogpost niet leest, hihi. Ik koop eigenlijk bijna nooit zoiets duurs. Maar deze aap bleef in mijn gedachten zitten, dus kon het niet laten. Sander vind het ook maar een lelijk ding. Hij zegt altijd: “het lijkt wel of hij mij steeds aankijkt”. Daarom zeg ik ook maar niet hoe duur hij was. Mijn laatste aanschaf waren deze prachtige kandelaars die aan de muur hangen en de kandelaar die op de kast staat. Ik was de bloemenposters een beetje zat en wilde iets rustigs op deze muur. Ze zijn van Skyler store. De plantenbakjes op pootjes zijn van de Leenbakker en het paardenvaasje is van de H&M home. Zo zie je maar dat ik heel gevarieerd koop. Ik was al een tijdje op zoek naar gouden tafeltjes en toen veel mijn oog op deze 2 leukerds van Dutchbone. Dit is echt een merk wat wel heel goed bij mij past en heeft ook echt heel veel leuken spullen.

Fluweel krukje: Action

Blad tafeltje en poef: riviera maison

Bank: whatiship van Bepurehome

Vachtje: Sheepy

Neushoorn lamp: Vanillafly

Zwarte en paarse kussen: Xenos

Blad aan de muur: Bloem&Thuis

Kandelaar op gouden tafel: H&M home

Grote industriele meubels: Presenthouse

Plantenbak aan de muur: Vertiplants

Gouden booglamp: Zuiver

Zwart wit kleed: Tapeso

Bolle gaas kaarsenhouders: Leenbakker

Iets wat ik nog heel graag wil

Ik wil nog heel graag een eettafel, want die heb ik niet. Wij hebben een kookeiland wat verlengd is en hier kunnen wij aan eten. En je kunt ook nog aan het hele stuk bij de muur zitten. Dus zitplaatsen zat. In het begin toen wij net in dit huis woonden hadden we het wel. Maar toen kwam ik op het idee om het kookeiland te verlengen en de eettafel weg te doen. Nu na 4 jaar mis ik het toch wel. Dus dit moet er nog gaan komen. En wat ik in mijn hoofd heb dat moet er ook echt komen en het liefst nu, nee het liefst gisteren hihi. Herkenbaar??

Barkruk hout: Presenthouse

Barkruk Roest: Vidaxl

Lampen: Kwantum

Rode vaas: Tuincentrum Almeerplant

Ik hou ook van marktplaats

Soms als ik niks heb te doen, kijk ik gewoon voor de lol op marktplaats en dan vind je ook hele leuke dingen. Soms moet je echt geluk hebben. Dit bureau zag ik meerdere keren op Marktplaats staan maar dan wel voor heel veel geld. Tot ik er 1 tegen kwam voor €50 euro en die heb ik gelijk opgehaald. Mijn laatste aankoop op marktplaats was deze prachtige Pauwen stoel uit de jaren 70 en ik heb echt geluk gehad met deze stoel. Want de stoel is als nieuw en ik heb er maar €70 euro voor betaald. Terwijl ik deze stoel voor veel meer geld op marktplaats zie staan. Hij heeft inmiddels een plekje gekregen op mijn dochter haar kamer. Echt een prachtige stoel. Ik moet ook wel oppassen dat ik niet te veel koop. Als ik teveel heb staan dan ga ik altijd 1x in de zoveel tijd ruimen. Wat ik wel eens doe is afwisselen. Zo haal ik iets weg en zet ik er iets anders voor in de plaats.

Ik krijg ook vaak de vraag wat ik met al mijn spullen doe die ik niet meer wil. Heel veel bewaar ik, want zoals ik al zei ik wissel nog wel eens wat af. Ik geef ook veel weg en heel soms verkoop ik nog eens iets op mijn Instagram pagina Huisjemetspulletjes.

Bedankt voor het lezen van mijn blog en tot de volgende blog maar weer.

Liefs,

yvonne

 

 

 

 

Geef een reactie

0