Trappenkast make-over

Hoe kwam ik op het idee om van een klein hokje zoiets leuks te maken. Nou dat zal ik jullie vertellen, het was eigenlijk niet mijn idee, het was het idee van mijn moeder. We waren in de woonkamer de meubels aan het veranderen toen mijn moeder zei “waarom maak je van de trappenkast geen kantoortje” wat een top idee! Zo heb ik de computer en bureau niet meer in de woonkamer. Maar nu moest ik wachten dat Sander naar zijn werk was. Want ik wist als ik dit van te voren tegen hem zou vertellen van mijn plannen, dan zou hij zeggen “Oh nee, niet doen, gaat niet lukken” En ik had geluk want Sander moest 2 dagen voor zijn werk weg. Normaal ben ik daar nooit zo blij mee, maar nu kon ik rustig mijn gang gaan en dan zou het klaar zijn als hij thuis zou komen.

“Hoe ging ik dit aanpakken”

Als eerste moest ik alles uit de kast gaan halen en een andere plek gaan geven. En dat zou de garage worden. In onze gangkast stond eigenlijk best wel veel troep die ik daar verzamelde. “oh dit heb ik niet meer nodig zet maar in de kast” herkenbaar? Maar ik moest in de garage ook plek maken voor deze spullen. Dus je raadt het misschien al, de garage kon ik ook gelijk opruimen. Wat een werk was dit. Je wilt niet weten hoeveel spullen ik naar de kringloop heb gebracht en hoeveel vuilniszakken ik naar het grofvuil heb gebracht. Maar goed het was voor een goed doel. Zoals je ziet is de kast niet heel erg groot, ongeveer 1,38m x 2,50 diep en dan de trap er nog in. Ik had een leuk idee in mijn hoofd.

Before

“Alles kosten mij nog geen €15,-“

Ik wilde er ook niet te veel geld aan uitgeven, daarom ging ik eerst kijken wat ik zelf nog in de garage had staan wat ik nog kon gebruiken. Ik had nog zoveel verschillende kleuren verf van Flexa staan. De kleuren mat zwart en spiced honey van Flexa heb ik hiervoor gebruikt. Een mooie warme, stoere combinatie bij elkaar. Ik had nog een paar houten zwarte kratjes staan en deze konden mooi als opbergruimte dienen voor aan de muur. 

Ik ben als eerste begonnen met het verven. Ook hiermee heeft mijn moeder mij geholpen, zo lief! Onder de mat zwarte kleur en boven de spiced honey. Als rand heb ik laminaat plinten gebruikt. Het handige aan dit soort plinten is, is dat er aan de achterkant al een plakrand zit. In de kast zat er niks op de vloer. Ik had nog een oud vloerkleed wat ik niet meer gebruikte en die hebben we op maat gesneden en hier in gelegd. Van kurk had ik van Style4walls een keer 2 wand panelen gehad die ik kon bekijken voor een klus die ik binnenkort ga doen. Deze heb ik op de muur bevestigd en dient als prikbord. Ik was nog bij Jysk en heb daar 2 leuke potjes gekocht.  De industriele lamp had ik nog in de garage liggen. Het enige wat ik gekocht heb is de laminaat plinten en potjes.

Potjes van de Jysk
Kurk wandpanelen van Style4walls
After

“Reactie van Sander”

Ik was zo benieuwd naar de reactie van Sander dat ik er gewoon een beetje zenuwachtig van was, “wat als hij het echt niet mooi vind” Dit spookte wel even in mijn hoofd. Toen hij thuis kwam zei ik “wil je even je tas in de kast leggen” .

Hij wist even niet wat hij zag toen hij de kastdeur open deed. Hij stond stil en keek er naar,  dit had hij niet verwacht. Maar gelukkig was zijn reactie positief en vond hij het mooi. Missie geslaagd. Wat vinden jullie er van?

Bedankt voor het lezen en tot de volgende!

Liefs,

Yvonne

8 reacties

  1. Ik vind het geweldig!!
    Meteen ook verplicht op te moeten ruimen., als je dan deze missie voor ogen hebt., lukt dat ook beter, dan heb je de meeste spullen die erin stonden meteen niet meer nodig.
    Ik vind het heel mooi geworden

    Grtjs Jessica

Geef een reactie

0