Uiteten op hoogte REMeiland

Als je eens iets anders wilt

Het is alweer even geleden. Afgelopen zomer hebben we voor het eerst met ze’n 5e in het REMeiland in Amsterdam gegeten. Ik ben altijd op zoek naar leuke hotspots. Doordat ik alles wat met industrieel te maken heeft mooi vind, zoek ik ook vaak industriele plekken uit om uiteten te gaan of te lachen. Zo kwam ik bij deze plek terecht. Ik was in de buurt om foto’s te maken. Ik had gehoord dat het REMeiland een stoere, industriele plek is om te eten. En dat wilde ik wel eens met mijn eigen ogen zien.

Wat een bangerd ben ik ook

Bij aankomst kreeg ik toch een beetje knikkende knieën. Wat zag het er hoog uit en hoe kom ik daarboven. Want ik hou niet van liften en ik heb hoogtevrees. Oh boy dacht ik. Hoe ga ik dit doen. Ik kon met de lift gaan of toch maar met de trap helemaal naar boven. Oké, ik koos voor het laatste. Slik en daar ging ik. Ik was nog niet eens bij de eerste verdieping toen ik naar beneden keek en mijn benen echt slap voelde worden. Whaaa wat een piepert ben ik ook. Mijn kinderen lachten mij gewoon uit en zeiden “mama, durf je echt niet?” Geloof mij, ik scheet in mijn broek. Maar zo stoer als dat ik ben hield ik Sander stevig vast en liep ik stug door. Nou lopend, het was bijna kruipend hihi. Maar ik laat mij niet kennen en ik wilde het zo graag van binnen zien. Toen kwam ik op de eerste verdieping en dacht ik dat ik er wel was. Maar nee hoor, ik moest er nog 1 omhoog. Natuurlijk heeft deze stoere mama het gered.

Alles met een industriele look

Ik zal jullie nog even iets vertellen over het REMeiland. Dit was vroeger een broadcast platform in het water. Door dit konden heel veel mensen naar commercieel tv-programma’s kijken. Best leuk om te weten. Maar nu tegenwoordig dient het REMeiland als restaurant.

Toen ik eenmaal binnen was gekomen, was ik gelijk verliefd op het restaurant. Het zag er zo stoer en industrieel uit. I love it!! Je ziet nog heel van van toen. Zelfs de oude zend apparatuur staat er nog. Dit geeft het restaurant echt een industriele look. Ze hebben zelfs het interieur erop aangepast. Het plaatje klopt helemaal. En wat ik ook zo mooi vond, is dat je naar buiten kan kijken. Gek genoeg kon ik dat met mijn hoogtevrees wel. Hoe mooi is dat als je op een mooie zomeravond de zon nog ziet. Wij zagen toevallig een grootte cruiseschip voorbij komen. Dat vonden de kinderen wel mooi om te zien. En wist je dat het restaurant vroeger het helikopterdek was? Je hebt ook nog een bar waar je een lekker drankje kan nemen. En op mooie zomerse avonden kan je nog hoger op het dek zitten en kijken over een stukje van Amsterdam. Er zijn ook gedeeltes af te huren, vraag naar de mogelijkheden.

Lunch en dineren

Je kan hier dagelijks zowel lunchen als Dineren. Het is wel aan te raden om van te voren even te reserveren. Voor meer informatie verwijs ik je naar de website. Hier vindt je ook de menukaart en wijnkaart. Wij hebben hier prima gegeten. En komen ook zeker weer een keer terug op een mooie lente of zomerse avond. Want toch wil ik een keer naar het bovendek. Misschien kan ik dan beter de lift pakken. Gaat net wat sneller.

Liefs, Yvonne

 

 

Geef een reactie

0