Vakantiegevoel in huis

Welke kleur zal ik kiezen

Deze vraag speelde al heel lang in mijn hoofd “welke kleur zal ik voor in mijn keuken kiezen” de kleur die we nu hebben hadden we al heel lang. Ja toch nog iets in ons interieur wat nog niet zo vaak is veranderd. Ons interieur was in het begin veel stoerder met natuurlijke kleuren, zoals groen, grijs, wit, cognac. Deze kleuren heb ik best lang gehad. Maar na een tijdje ben je iets zat en wil je iets anders. Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel eens een kleurtje geprobeerd heb maar dat veranderde ik gelijk na 2 dagen. Dit paste niet echt bij mij. Maar de laatste tijd merkte ik dat ik de veilige kleuren in ons huis zat begon te worden, vooral in onze woonkamer. Ik wilde wat meer fleur gaan creëren in onze woonkamer. Gewoon een keer uit mijn comfortzone. Ik wilde echt iets heel anders. Maar wist niet wat. Ik moet daar altijd spontaan tegen aanlopen. Als ik op zoek ga naar “mijn kleur” dan vind ik het niet.

En toen wist ik het

Vlak voor de kerst kreeg ik van What is Hip een hele mooie roestbruine velvet rol. Deze kleur vond ik toch wel erg mooi. Een warme kleur die perfect in mijn interieur zou passen. Er kwamen steeds meer kussens en plaids in deze kleur in ons interieur. Zelfs de bloemen kocht ik in deze warme kleur. Het werd zoveel warmer en gezelliger in huis. En dat was nou net wat ik miste in ons interieur “warmte“. Ik vond het de laatste tijd zo kil. En dat wilde ik niet meer. Niet veel later kwam mijn mooie Dutchbone stoel binnen die ik van What is Hip heb gekregen. Deze had dezelfde kleur als mijn velvet rol. En toen wist ik het, ik wilde zo’n soort kleur voor in de keuken. Een warme kleur die bij de rest van het interieur zou passen.

Ik vond het heel erg spannend

Hup naar de bouwmarkt om wat staaltjes te gaan bekijken. Ik had wel een kussenhoesje meegenomen om de kleuren te vergelijken. En geloof mij, als ik voor mijzelf iets moet kiezen dan vind ik dat heel erg lastig. Inmiddels had ik een stuk of 10 kleuren in mijn handen. “Welke zal ik nemen” dacht ik. Beetje veel keus en ik vond er meerdere erg mooi. Ik moest natuurlijk ook rekening met Sander houden. Het ergste was dat hij niet wist dat ik dit van plan was. Dus het moest niet te heftig zijn. Want ik weet dat hij daar helemaal niet van houdt. Toch was de keus van mijn kleur best wel heftig. Ik weet wel als ik deze kleur bij voorbaat aan Sander had laten zien, dan had hij zeker nee gezegd. En dat wilde ik natuurlijk niet. Ik wist dat hij deze kleur op de muur moest zien en dan even moet wennen. Wat was ik enthousiast en wilde zo snel mogelijk gaan beginnen. Ik zag het plaatje al in mijn hoofd. Ik werd er helemaal vrolijk van. Ik zou het vakantiegevoel in mijn keuken gaan creëren. Ja dat gevoel wilde ik erbij hebben. Ik heb voor de kleur Curry  GN 034-01 gekozen.  Het is geen oranje en geen roestbruin, het is een combi van beiden. Ik moet zeggen toen ik begon met verven vond ik het wel heel erg spannend. De kleur leek wel heel erg oranje. Ik dacht “wat heb ik gedaan”  Maar toen het eenmaal was opgedroogd zag het er heel anders uit.

Precies zoals ik het in mijn hoofd had

Ik ben super blij met het resultaat. Het is precies geworden zoals ik het in mijn hoofd had. Maar wat een verandering is het geworden. Mijn witte keuken springt er nu echt uit. Wat een andere kleur wel niet met je interieur kan doen. Ik wilde maar 1 wand verven anders zou het ‘too mutch‘ worden en dat wilde ik niet. Wie had dat ooit gedacht dat ik zo’n sprekende kleur in het interieur zou nemen. Misschien ga ik het koken nu wel leuk vinden, haha. Ik heb van www.tapeso.nl een mooi bijpassend  kleedje gekregen. De kleuren komen weer terug in het kleed. Het groen van de planten komen nu ook mooier naar voren.

Reactie van manlief

En toen hadden we natuurlijk de reactie van manlief. Bij thuiskomst kon ik zijn gedachten lezen “wat heb jij nou weer gedaan” . Ik zag het aan zijn blik. Ik vroeg of hij het niet mooi vond.  Hij vond het te donker. Ik dacht “donker” het is helemaal niet donker, het is lekker fris. Hij vond het niet lelijk maar moest vooral erg wennen. Toen ik het eenmaal allemaal gestyled had, keek hij er al heel anders tegen aan. Nu snapt hij mijn vakantiegevoel wel. Ik hoef het gelukkig niet over te verven. Als hij het echt niet mooi had gevonden dan had ik het zeker wel veranderd. Want we wonen er wel allebei.

Wil je zien hoe het hele proces ging, dan kan je mijn youtube video nog bekijken. Het zou leuk zijn als je je gratis abonneerd op mijn kanaal.

 

 

2 reacties

 1. PRACHTIG!!! Ik heb er niet genoeg woorden voor hoe mooi ik het vind
  En ik ga er niet lang aan kunnen weerstaan om dezelfde kleur in onze keuken aan te brengen.
  Ik heb daarbij een praktisch vraagje, omdat ik niet zo vaak een verfborstel in de hand neem 😉
  Ik zag je meteen op de vorige kleur beginnen verven. Is dat omdat de nieuwe kleur donkerder is dan de vorige? Moet je anders niet eerst een primer aanbrengen?
  Dank voor zoveel mooie ideeën!

  • Hoi hoi, dankjewel! Wat lief! 😉 Ik gebruik eigenlijk nooit een primer met muurverf. Gewoon eroverheen verven en klaar 😉 Heb je nog vragen dan vraag je het maar.

Geef een reactie

0