Flexa Mooi Makkelijk. Verven is nog nooit zo makkelijk geweest.

Iedereen heeft wel eens een meubelstuk waar je op uitgekeken bent of niet meer weet wat je er mee moet en het dan uiteindelijk weg doet. NEE STOP! Ik heb de oplossing voor jou. Tover je meubelstuk snel weer om tot een mooi item voor in huis met de Flexa Mooi Makkelijk verf. Dit is een zijdeglans verf die makkelijk aan te brengen is. En weet je waarom Flexa deze verf makkelijk noemt? Het is grondverf en lak in 1. Het is dus met deze verf niet meer nodig om het eerst in de grondverf te zetten om het vervolgens in de gewenste kleur te kunnen verven. Zo heb je in “not time” een product opgeknapt.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is flexa-mei-0144-1024x622.jpg

“Wat heb ik omgetoverd”

Het was voor mij niet moeilijk om iets in ons huis te vinden wat ik met deze verf wilde testen. Ik heb genoeg spullen in huis die ik een kleurtje kan geven en anders vind ik altijd wel iets wat ik kan verven.

Maar er was 1 item die als eerste in mij opkwam en een make over kon gebruiken en dat was het gele kastje op mijn dochter Cait haar kamer. Ik was niet meer tevreden over de kleur en wilde deze een andere kleur geven zodat het straks beter in ons andere huis zou passen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image00001-5-768x1024.jpeg

“Het moet niet te veel werk zijn”

Vaak als ik aan een verfklus begin en ik merk dat het te lang duurt, heb ik nooit zo’n zin om het af te maken. Daarom was ik wel heel erg benieuwd naar deze verf. Je hoeft namelijk geen grondverf te gebruiken, alleen maar te schuren, ontvetten en dan kan je met de verf beginnen. Klinkt heel goed. Dus ik ging met goeie moed aan de slag.

Wat heb je nodig:

  1. Flexa Mooi Makkelijk verf
  2. Schuurpapier
  3. Ontvetter
  4. Tape
  5. Kwast/roller

“Je begint met”

  1. Ik ben als eerste begonnen om alles te ontvetten met een doek met Albastine verfreiniger, dit is iets wat je altijd moet doen. Waarom? Er zit altijd wel een vetlaagje op het oppervlak dat je gaat verven. En als je het eerst ontvet haal je deze vetlaag weg. Zo hecht de verf beter en voorkom je afbladeren.
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image00002-751x1024.jpeg

2. Daarna ben ik gaan schuren met deze fijne schuursponsjes en als laatste ben ik nog een keer alles gaan ontvetten om zo de stoffige deeltjes en laatste vetrestjes te verwijderen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image00001-697x1024.jpeg

3. Als laatste heb ik de raampjes afgeplakt met afplaktape

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image00004-1-710x1024.jpeg

“10 verschillende kleuren”

De 10 mooie kleuren van Flexa Mooi Makkelijk vind je op deze kleurenkaart en via deze link . Ik heb voor de kleur ‘mooi zwart’ gekozen. Misschien niet heel verrassend voor de mensen die mij al wat langer kennen. Naast de 10 kant-en-klaar kleuren is dit product ook te mengen op de Flexa Mengmachine in heel veel lichte en donkere kleuren.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image00001-6-1024x766.jpeg

“Is het echt zo Mooi en Makkelijk zoals ze zeggen”

Toen ik klaar was met de voorbereidingen kon ik beginnen. Ik was benieuwd of het echt zo “Mooi en Makkelijk” zou zijn. Voor de grote oppervlakte heb ik de roller gebruikt en voor de hoekjes en dunne stukjes de kwast.

Om een mooier resultaat te krijgen ben ik er 2 keer overheen gegaan. Laat de eerste laag zo ongeveer 6 uurtjes goed uitharden voordat je met de 2e laag gaat beginnen.

Conclusie: het is inderdaad Mooi en Makkelijk. Een meubelstuk verven is nog nooit zo simpel geweest en iedereen kan dit.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image00003-770x1024.jpeg

“Het resultaat”

Nu zijn jullie vast benieuwd naar het resultaat. Ik ben heel erg blij met het resultaat en mijn dochter Cait ook. Staat super mooi zo tegen de gebloemde wand. Wat vind jij?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is flexa-blog-0290-2-683x1024.jpg
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is flexa-blog-0294-1-678x1024.jpg

Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn als dat ik ben.

Zo mijn klus is geklaard en nu geef ik het verfstokje door aan MarlieshuismanNL. Ik ben benieuwd welk meubelstuk Marlies gaat gebruiken voor deze klus.

Bedankt voor het lezen!

Liefs,

YvonneParagraaf

*Deze blog is tot stand gekomen ism Flexa

6 reacties

  1. Hij is prachtig geworden! Wat een uitkomst met die verf!
    En hij staat mooi tegen die gebloemde wand! Hoop dat Cait er ook blij mee is!

Geef een reactie

0