Wonen doe je zo IG @mijnhuisje

Vandaag heb ik een blogpost over het interieur van Elske Kamstra op Instagram bekend als @mijnhuisje Ik moet zeggen dat ik dit account op Instagram ook nog maar net heb ontdekt. Soms heb ik even tijd om rond te neuzen op IG en dan ben ik op zoek naar nieuwe accounts. Het account van Elske viel mij gelijk op. En wilde hier graag wat meer over weten. Dit account verdiend het om gezien te worden. Elske woont samen met vriend Olaf en ze hebben samen een zoon Daniël van 4 jaar. En om niet te vergeten hun huiskonijn Adonis. Ze wonen inmiddels al 6 jaar in dit huis in Leeuwarden. In het dagelijks leven staat Elske voor de klas. Maar in haar vrije tijd vind ze het erg leuk om met haar huis en tuin bezig te zijn. Ik vroeg haar hoe ze deze muur zo heeft gekregen. Ze vertelde dat de muur eerst wit was omdat haar vloer al heel donker is. En dat ze de muur veranderde door af en toe een ander schilderij op te hangen. Elske vond het best spannend om deze muur naar iets wat meer uitgesproken is te veranderen. Totdat ze dit gave behang tegen kwam bij de karwei. Ze was op slag verliefd. En zoals vele van ons wel herkennen, moest ze eerst haar vriend overtuigen van dit stoere betonlook behang. Toen de klus gepland stond, kreeg haar vriend een blessure waardoor hij niet met het behangen kon helpen. Toen heeft Elske besloten om het zelf te doen. Doordat ze het zelf heeft gedaan  is ze extra trots op haar muurtje. Ik vind het geslaagd. Ik dacht dat deze muur al zo was. Zo realistisch is dit behang. Erg tof!  Er is nog wel 1 ding wat ze zou willen veranderen. En dat is de bank. Niet omdat hij niet lekker zit. Nee integendeel, hij zit heerlijk! Maar Esther heeft al meerdere pogingen gedaan om de bank anders neer te zetten. Maar komt toch steeds uit met deze opstelling.  En dat komt omdat het een hoekbank is. Een rechte bank kan je dan toch net even wat meer mee. Ik ben benieuwd wat het in de toekomst gaat worden.

Elske omschrijft haar interieur als stoer, industrieel met een botanisch sausje. Vooral het laatste vind ik een leuke benaming. Ze houdt dan ook van veel groen en van spullen met rauwe en natuurlijke materialen. Iets wat voor mij ook zeker herkenbaar is. Alle posters, prenten, schoolplaten hebben een botanische thema. Dit vind ik ook erg mooi in haar interieur passen. Wat mij al gelijk opviel in haar interieur was deze mooie afdruk van een palmboom. Echt een plaatje vind ik het. Deze is van KEK Amsterdam. Elske heeft deze print op hout besteld bij webshop van VTWonen en heeft er ruim 2 maanden op moeten wachten. Maar dat was het zeker waard, vertelde ze.  Hier is ze ontzettend blij mee. Wat ook wel leuk is om te weten, is dat Elske zelf prints op hout maakt. Straks met de kerst zullen we op haar IG feed de print met een kerstboom zien die ze zelf heeft gemaakt. Of misschien ook wel een hert. We wachten het af en zullen het vanzelf zien.

Eslske haar favoriete woonmerk is HKLiving. Van dit merk hebben ze dan ook meerdere dingen  in huis. Maar heel veel koopt ze via rommelmarkten of van marktplaats. En ze bezoekt dan ook bijna wekelijks de Intratuin en Karwei. Er is ook een lokale brocante en industriele winkel bij haar in de buurt zoals de Handelsfabriek in Tolbert en Hardwerk fogeltje in Leeuwarden.  Maar ook online koopt ze leuke spullen bij Sissyboy, VTwonen en Athomeliving. Merken die waarschijnlijk wel bekend zijn voor vele van ons.

Mijn oog viel ook gelijk op deze gave TVmeubel.  En wat blijkt, het is een eigen ontwerp. Zo leuk! De locker hebben ze via marktplaats gekocht en de eikenhouten- ombouw hebben ze laten maken bij een meubelmaker. En wat ook leuk is om te weten over deze kast. Wij zien op de foto 5 kastjes maar er blijken aan de andere kant nog 5 kastjes te zitten. Dus eigenlijk zijn het er 10. Ik vind dit toch wel echt een super gaaf ontwerp.  Goed bedacht Olaf en Elske! Ik vroeg Elske ook waar ze haar inspiratie vandaan haalde. Het meeste komt van Instagram. Maar op pinterest pint ze er ook op los. Woonprogramma’s kijkt ze ook graag. En het lezen van blogs en woonbladen horen ook tot deze inspiratie. Ook struint ze graag woonwinkels af (ook online) om ideeën op te doen. Binnenkort willen ze de zolder gaan aanpakken. Zo vertelde ze dat deze kamer van zichzelf al een stoere uitstraling heeft door de beton en hout- elementen. Ze heeft hier al heel veel ideeën voor en kan ook niet wachten om met deze kamer te kunnen beginnen. Ik ben in ieder geval erg benieuwd Elske.

Dit is toch een geweldige gang!! Hier ben ik verliefd op. Was onze gang maar zo groot. Dat is voor onze volgende huis echt een must. Je zal het niet geloven maar dit is ook behang (karwei). Nou ik zag dat echt niet. Nogmaals ik vind dit echt super gaaf. Het plaatje klopt. Vooral met deze stoere industriele kasten er bij. Deze heeft Elske op marktplaats gevonden en eerlijk, voor een leuk bedrag. Ik hou er van. Zo zie je maar hoeveel leuke dingen je van marktplaats kan afhalen. Spullen met een verhaal die een 2e, 3e, etc leven krijgen. Ik zou zeggen neem even een kijkje op Elske haar IG @mijnhuisje

Liefs, Yvonne

4 reacties

  1. Ja geweldig huis en orginele elementen gebruikt. Leuk verhaal ook om te lezen, goed verwoord Yvonne. Zo’n prachtige feed met zo’n laag aantal volgers, kom je niet gauw tegen op IG. Elske, je verdient echt een veel meer volgers liefs Irene

Geef een reactie

0