Wonen doe je zo @sabinelamet_interior_feed

Liefde voor oude panden

Vandaag een stukje over Sabine (30) op Instagram te volgen als @sabinelamet_interio_feed. Sabine woont samen met haar vriend Rik en kat Beau in dit prachtige vrijstaande huis. Stiekem ben ik een beetje jaloers op Sabine. Dit is toch wel een droom van mij.  Sabine en Rik hebben een liefde voor oude panden. Dat begrijp ik helemaal. Hoe gaaf is het om zo’n oud huis helemaal op te knappen. En dat dachten Sabine en Rik ook. Want in maart 2016 vonden ze hun jaren 30 huis. Het was wel een echte klus huis. Maar dat was niet erg. Want Rik is erg handig. Een gedateerd huis met alle authentieke details nog aanwezig.  En een grote tuin. Dit is hun droomhuis.

Mengelmoes

Er volgde een grondige verbouwing. Het was een pittige tijd. Alles hebben ze aangepakt. Nou het resultaat mag er wezen. Wat is het toch mooi geworden. Daar mogen jullie trots op zijn. Ik snap dat je blij bent met het resultaat. De inrichting ziet er ook mooi uit. Je vertelde dat het echt een mengelmoes is van van alles en nog wat. Dat is iets wat voor mij ook erg herkenbaar is. Maar voornamelijk vindt je Vintage en Industriele spullen mooi. Dat vind ik zelf ook het mooiste. Je combineert het dan ook een beetje met Design en natuur. Nou zo te lezen hebben we dezelfde smaak. Ik mis alleen dat mooie huis wat jij hebt, hihi. Je vertelde dat je graag bij Loods5 koopt omdat ze daar veel gestylde kamers hebben met bijna alle merken. Ik vind loods5 ook echt een leuke winkel. Verder koop je op marktplaats, brocante markten, kringloopwinkels.

Sabine haalt haar inspiratie uit restaurants, oude panden etc. Wat leuk! Dat doe ik ook altijd. Overal waar ik dan ben maak ik foto’s om het zo niet te vergeten. Wat grappig om te lezen dat je het leuk vind om bij Funda te kijken, dat heb ik nog niet eerder gehoord. Altijd leuk om ergen binnen te kunnen kijken. En natuurlijk mogen de woonbladen niet ontbreken. En iets wat wij vrouwen erg goed kunnen en leuk vinden is gewoon naar wat winkels toe te gaan om te shoppen.

Zo moet een badkamer zijn

Nou hier ben ik dan echt jaloers op. De badkamer. Wat een plaatje is het. Sabine en Rik hebben de badkamer verplaatst naar de andere kant. Want hier grenst het balkon aan. Ze hebben gekozen voor een ruim badkamer en bad. Het mooie en romantische is, is dat ze vanuit hun bad naar buiten kunnen kijken door hun glas en lood raam naar de sterren en natuur. Dit wil iedereen toch? Nou ik wel. Ik ben een echte badmens. Het moest geen standaard badkamer worden maar iets bijzonders. Jullie hebben gekozen voor een oude werkbank. Dit vind ik een super en origineel idee. Erg mooi. En zoals je zelf al zegt “een echte eyecatcher”.

Wat ik ook echt heel erg mooi vind, is jullie douchewand. Het past allemaal erg mooi bij elkaar. Mooi met de luxe materialen marmer en hout die je hebt gebruikt. Het gehele plaatje klopt. De muren hebben jullie behandeld met Pure & Original. Zo verteld je ook dat jij en Rik echt een team vormen. Hij maakt de dingen en jij stijlt het allemaal af. Ik zeg “missie geslaagd”. Wat hebben jullie van de badkamer een mooi plekje gemaakt. Ik begrijp dat dit het plekje is waar je het meest blij mee bent. Ik heb al leuke dingen gezien die ik ga onthouden voor ons volgende huis. En wie weet kom ik jou wel om tips vragen.

Verschillende stijlen 

Wat mij gelijk opviel aan de keuken zijn de verschillende stylen die zijn samengevoegd. En wat een leuke barkrukken. De keuken is prachtig gestyled met een mooie berenklauw.  Ik heb ook wel eens een echte berenklauw gehad. Toen werd mij vaak gevraagd waar ik deze vandaan had. Hier vind je er heel veel in het bos. Mocht je het nog niet weten. Een berenklauw kan je niet zonder handschoenen plukken. Want mocht er sap vrijkomen dan krijg je brandwonden. Maar als je ze laat drogen dan kan je net zoals Sabine de berenklauw in een vaas zetten. Het staat prachtig. Ik vroeg Sabine nog: “wat zou je nog graag willen?” Sabine zou nog heel graag een tuinkamer willen hebben en dan eentje met een openhaard en die je kan afsluiten met een stalen deur. Dit is nog een droom. En het mooie is? Deze droom komt uit. Want Rik is hier al mee bezig om het te realiseren. Dus jullie moeten nog een paar maandjes wachten en dan komen hier ook plaatjes van voorbij op haar Instagram.

 

Vonden jullie dit nou ook niet een leuke “wonen doe je zo”? Ik vond het in ieder geval wel leuk om wat over Sabine te mogen vertellen. En ik zou zeker even een kijkje gaan nemen op haar Instagram. Zeker leuk om haar te gaan volgen. Bedankt voor het lezen!

Liefs, Yvonne

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

0