Zo zagen mijn kerstdagen eruit

Mijn kersttafel

De kerst is alweer voorbij. Ik hoop dat iedereen een fijne kerst heeft gehad. Wij hebben het heerlijk gehad. 1e kerstdag hebben we al vroeg in de ochtend samen ontbeten. De avond er voor had ik de tafel al mooi gedekt. Jullie zullen wel denken “nee niet weer een kersttafel” ja sorry, ik wil jullie ook de mijne laten zien en erover vertellen hoe ik mijn tafel gedekt heb. Ik heb de tafel voor het ontbijt anders gedekt dan voor het avondeten.

 

Avondeten

Zo goedkoop mogelijk

De borden zijn van de action. Het zijn mooie goedkopen gemêleerde, bruine borden. Ik was al een tijdje op zoek naar nieuw servies. Pas geleden heb ik deze bij de action kunnen scoren voor een leuke prijs. Volgens mij liggen ze er nog. En ze zijn er ook in mooie blauwtinten. Toen ik bij de action was, liep ik langs een schap met mandjes en dacht “die zijn leuk om op het bord te leggen. En om wat bolletjes of croissantjes op te leggen”. Soms komen ideeën ook spontaan op. Of eigenlijk eerlijk? Deze komen vaak bij mij spontaan op.

Ik verzin het waar ik bij sta

Ik had namelijk nog een stuk groene stof van een plunjezak liggen en heb deze gewassen en er een servet van gemaakt en om het servies heen gebonden. En weet je waar ik het mee heb gebonden? Niet met een servetring of zo. Nee ik heb suede cognac kleurige slierten van mijn tas afgetrokken. Want ik vond deze mooi bij het groen passen. Ja zo gaat dat bij mij. En ik had nog wat leuke eucalyptus takken in de kast liggen (niet echt). Het tafelkleed en de hangende ster, glitter dennenappels  zijn van de blokker. De tafel was in 5 min klaar. En daar hou ik van, het moet niet zo veel werk zijn. We waren al vroeg op want we moesten om 11 uur in Elspeet zijn waar we zouden gaan brunchen met mijn schoonzussen en kids. Dus we hadden niet zoveel tijd om te ontbijten en cadeautjes uit te pakken. Ja die cadeautjes uitpakken moest ook voor die tijd gebeuren. Daar ging gelukkig niet zoveel tijd in zitten, hihi. Want kinderen en cadeautjes, ja dan zijn ze snel. Zoveel uur en moeite heb ik er in gestoken om ze te vinden. Een hoop stress vooraf. Op het laatste moment moest ik namelijk nog cadeautjes kopen voor mijn dochter, want de bezorging was niet op tijd. En dan is het uitpakken binnen een paar minuten gedaan. Maar wat kan ik genieten van dit moment. Wat een blije gezichten zie je dan. Ze waren erg blij met hun cadeautjes. Daarna hebben we ons mooi gemaakt en gingen we naar Elspeet naar het Hotel Stakenberg. we hebben ook echt genoten. Er was vermaak voor de kinderen. Je hoeft zelf niks voor te bereiden. Heerlijk vind ik dat. We hebben daarna nog even lekker gelopen op de veluwe. Wat is de veluwe toch mooi. Vanuit daar zijn 2 van onze 3 kids met hun tante mee gegaan om bij haar te logeren. In de avond hadden we dus alleen Colin. We hebben met z’n 3e gewokt. Jeetje wat een rust aan tafel. Heerlijk dat ik geen bemoeienis met elkaar hoor en dat ik rustig kan eten en dat ik een keer niet van de frustratie stik in mijn eten, hihi. Nog meer moeders die zich hierin herkennen? Ja die van ons zijn 11, 13,14 en dan kunnen ze nog wel eens ruzie hebben of wat ik het ergste vind, met elkaar bemoeien. Ik dwaal een beetje af met mijn verhaal. Misschien maar een keer een blog over schrijven.

Opgeruimd staat netjes

2e kerstdag moest ik werken en is Sander met Colin naar de film geweest. In de avond zijn we uiteten geweest bij Sushi Today in Amersfoort. Ik ben zo gek op Sushi. En de sushi daar is zo lekker!! Echt een aanrader. Deze 2 dagen heb ik mij echt helemaal vol gevreten, om het zo maar te zeggen. Ik kan nu echt even geen eten meer zien. Ik dacht 2e kerstdag in de avond dat ik zou ontploffen. Ik moet zeggen dat ik echt heb genoten van de feestdagen. De voorbereidingen zijn altijd erg leuk. Gezellig als de kerstboom staat. Maar sorry ik heb de boom nu echt al weggehaald. Elk jaar op 2e kerstdag ben ik het zat en ruim ik het op. Zo snel dat ik de boom heb opgetuigd, zo snel is hij ook weer afgetuigd. 1 ding heb ik altijd wel met kerst. Er is 1 persoon die we de laatste 4 jaar dan extra missen. En daar staan we dan even bij stil. Dit jaar met de feestdagen hebben we sowieso stilgestaan bij een paar gezinnen waar we wat cadeautjes voor hebben gekocht. Er zijn mensen die het niet kunnen kopen. Dit jaar wilde ik het voor een paar onbekende gezinnen kopen. Ik hoefde ook niet te weten wie het waren en zij hoefde het ook niet te weten van wie ze het kregen. Ik wist natuurlijk wel hoeveel kinderen ze hadden en of het jongens of meisjes waren. Want zo kon ik gericht kopen. We moeten soms ook even stilstaan bij wat we eigenlijk allemaal hebben en wat sommige mensen niet hebben. Bedankt voor het lezen van deze blogpost. En ik zou het leuk vinden als je nog een reactie achterlaat over hoe je mijn kersttafel vond.

Liefs, Yvonne

#nospon

4 reacties

  1. Wat een fijne kersttafel Yvonne! En wat een super lief gebaar om cadeaus te kopen voor onbekende gezinnen die het minder breed hebben! Leuk om je zo wat beter te leren kennen.

Geef een reactie

0